Три узастопна пораза упалила аларме у РК Дервента

Душан Репија
Три узастопна пораза упалила аларме у РК Дервента

Дервента - Три пораза у низу на почетку прољећног дијела првенства упалили су аларм у Рукометном клубу Дервента, али још неће бити радикалних резова, потврдио је предсједник Управног одбора Чедо Вујичић.

Екипа Зорана Докића зимовала је на четвртом мјесту табеле са освојених 31 бодом, баш као и трећепласирани Маглај, али је серија лоших резултата удаљила екипу од плеј-офа, те довела у питање чак и четврто мјесто. Ако се порази од директних конкурената за висок пласман Маглаја (26:32) и Извиђача (27:33) могу и свести под рубрику очекиваних, пораз у Цазину против Крајине (23:27) наговијестио је да у екипи нешто не штима.

- Имали смо састанак са тренером и играчима послије меча и скренули им пажњу да овако не може даље. Не знам шта је разлог лошијих партија и серије пораза, али очекујем да већ на мечу против Приједора кренемо у серију тријумфа. За сада неће бити резова - рекао је Вујичић.

Он очекује повратак на побједнички колосјек и серију тријумфа којом би се екипа вратила на четврто мјесто. У супротном, промјена ће сигурно бити.

- Ови момци и тренер су нам донијели доста радости претходних година, али под хитно морају да почну да побјеђују. Лако је бити уз екипу када је све како треба, снагу и блискост требамо показати када је лоше. Уз њих смо, али морају да схвате да је успјех клуба на првом мјесту - поручио је Вујичић.

Један од најискуснијих рукометаша Спасоје Пекић истакао је да је поразима кумовао и сплет несрећних околности.

- Ништа није било на нашој страни у прва три кола. Из Маглаја смо могли да донесемо бод или два да је суђење било коректније, Извиђач је реално квалитетнија екипа од нас, а у Цазину смо добар дио меча одиграли солидно. Ипак, десио се пад у наставку, домаћи су то искористили и славили, иако реално нису квалитетнија екипа од нас - рекао је Пекић.

Атмосфера

Без обзира на серију пораза Спасоје Пекић истиче да је атмосфера у екипи добра.

- Сви вјерујемо да је ово пролазна криза и да ћемо брзо почети да пружамо партије као што знамо. Приједор морамо да савладамо, иако неће бити нимало лко, јер се ради о доброј екипи - рекао је Пекић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана