Tri uzastopna poraza upalila alarme u RK Derventa

Dušan Repija
Tri uzastopna poraza upalila alarme u RK Derventa

Derventa - Tri poraza u nizu na početku proljećnog dijela prvenstva upalili su alarm u Rukometnom klubu Derventa, ali još neće biti radikalnih rezova, potvrdio je predsjednik Upravnog odbora Čedo Vujičić.

Ekipa Zorana Dokića zimovala je na četvrtom mjestu tabele sa osvojenih 31 bodom, baš kao i trećeplasirani Maglaj, ali je serija loših rezultata udaljila ekipu od plej-ofa, te dovela u pitanje čak i četvrto mjesto. Ako se porazi od direktnih konkurenata za visok plasman Maglaja (26:32) i Izviđača (27:33) mogu i svesti pod rubriku očekivanih, poraz u Cazinu protiv Krajine (23:27) nagovijestio je da u ekipi nešto ne štima.

- Imali smo sastanak sa trenerom i igračima poslije meča i skrenuli im pažnju da ovako ne može dalje. Ne znam šta je razlog lošijih partija i serije poraza, ali očekujem da već na meču protiv Prijedora krenemo u seriju trijumfa. Za sada neće biti rezova - rekao je Vujičić.

On očekuje povratak na pobjednički kolosjek i seriju trijumfa kojom bi se ekipa vratila na četvrto mjesto. U suprotnom, promjena će sigurno biti.

- Ovi momci i trener su nam donijeli dosta radosti prethodnih godina, ali pod hitno moraju da počnu da pobjeđuju. Lako je biti uz ekipu kada je sve kako treba, snagu i bliskost trebamo pokazati kada je loše. Uz njih smo, ali moraju da shvate da je uspjeh kluba na prvom mjestu - poručio je Vujičić.

Jedan od najiskusnijih rukometaša Spasoje Pekić istakao je da je porazima kumovao i splet nesrećnih okolnosti.

- Ništa nije bilo na našoj strani u prva tri kola. Iz Maglaja smo mogli da donesemo bod ili dva da je suđenje bilo korektnije, Izviđač je realno kvalitetnija ekipa od nas, a u Cazinu smo dobar dio meča odigrali solidno. Ipak, desio se pad u nastavku, domaći su to iskoristili i slavili, iako realno nisu kvalitetnija ekipa od nas - rekao je Pekić.

Atmosfera

Bez obzira na seriju poraza Spasoje Pekić ističe da je atmosfera u ekipi dobra.

- Svi vjerujemo da je ovo prolazna kriza i da ćemo brzo početi da pružamo partije kao što znamo. Prijedor moramo da savladamo, iako neće biti nimalo lko, jer se radi o dobroj ekipi - rekao je Pekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana