Tri lidera iz opštine Zvornik na pet kilometara

Drago Gajić
Tri lidera iz opštine Zvornik na pet kilometara

Zvornik - Nije rijetka pojava da više klubova iz jedne opštine igraju uspješno i zauzimaju čelna mjesta na tabelama svojih liga.

Ali da ti klubovi budu komšije, na samo pet kilometara jedni od drugih i da su lideri na tabeli, to je vjerovatno jedinstven slučaj. Upravo to se događa u tekućem prvenstvu u tri lige Republike Srpske. Naime, poslije devetog kola u Drugoj ligi, grupa istok, na vrhu tabele se nalazi Napredak iz Donjeg Šepka, ekipa iz najfudbalskijeg sela Republike Srpske, koja je dugo bila u Prvoj ligi i sada je na putu da povrati taj status.

- Već godinama igramo u Prvoj ligi, a prošle sezone smo imali suviše pehova pa smo morali napustiti najviši rang fudbala u Republici Srpskoj. Ove sezone smo sačuvali tim, koji sigurno ima najveće šanse da izbori status prvoligaša, mada će konkurencija biti izuzetno jaka. Imamo sve neophodne infrastrukturne objekte pa i sa te strane zaslužujemo da se vratimo u viši rang - naglasio je predsjednik Napretka Jevto Jevtić.

Najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva u Trećoj ligi, grupa istok, je Lokanj. Tim, koji je odlično organizovan, kadrovski popunjen veoma kvalitetnim igračima, je ispred starosjedilaca u ovom takmičenju i favorita za titule prvaka kao što su ekipe Gubera iz Srebrenice, Milića i Podrinja iz Tršića.

- Naš tim djeluje veoma kompaktno, jer godinama igramo u istom sastavu. Mnogo nam znači podrška mještana, koji nas prate u svakom pogledu. Isto tako želio bih da pohvalim ljude iz našeg sela koji godinama rade u inostranstvu i svesrdno pomažu klub, tako da mislim da uz sve nabrojano imamo realnu priliku da osvojimo titulu prvaka i plasiramo se u viši rang - rekao je trener Fudbalskog kluba Lokanj Zoran Đukanović.

Treći komšija u sjevernom dijelu opštine Zvornik prema Bijeljini je Budućnost iz Pilice, koja je, čini se, bez premca i sa velikim izgledima da se iz Područne lige, grupa Birač, plasira u Treću ligu Republike Srpske, grupa istok.

U Budućnosti igra nekoliko igrača, koji su nosili dres timova iz Prve lige i ekipa iz višeg ranga, što je garancija uspjeha ekipe iz Pilice, najveće mjesne zajednice u opštini Zvornik.

- Prošle godine izgradili smo moderan stadion i imamo odlične uslove za viši rang takmičenja. U ekipi je dosta igrača sa velikim iskustvom, što nam daje prednost u odnosu na druge. Dogodine slavimo i jubilej - 45 godina do osnivanja pa bi nam titula prvaka bila najveća nagrada za dosadašnji rad - istakao je predsjednik Budućnosti Obren Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana