Три лидера из општине Зворник на пет километара

Драго Гајић
Три лидера из општине Зворник на пет километара

Зворник - Није ријетка појава да више клубова из једне општине играју успјешно и заузимају челна мјеста на табелама својих лига.

Али да ти клубови буду комшије, на само пет километара једни од других и да су лидери на табели, то је вјероватно јединствен случај. Управо то се догађа у текућем првенству у три лиге Републике Српске. Наиме, послије деветог кола у Другој лиги, група исток, на врху табеле се налази Напредак из Доњег Шепка, екипа из најфудбалскијег села Републике Српске, која је дуго била у Првој лиги и сада је на путу да поврати тај статус.

- Већ годинама играмо у Првој лиги, а прошле сезоне смо имали сувише пехова па смо морали напустити највиши ранг фудбала у Републици Српској. Ове сезоне смо сачували тим, који сигурно има највеће шансе да избори статус прволигаша, мада ће конкуренција бити изузетно јака. Имамо све неопходне инфраструктурне објекте па и са те стране заслужујемо да се вратимо у виши ранг - нагласио је предсједник Напретка Јевто Јевтић.

Најпријатније изненађење досадашњег дијела првенства у Трећој лиги, група исток, је Локањ. Тим, који је одлично организован, кадровски попуњен веома квалитетним играчима, је испред старосједилаца у овом такмичењу и фаворита за титуле првака као што су екипе Губера из Сребренице, Милића и Подриња из Тршића.

- Наш тим дјелује веома компактно, јер годинама играмо у истом саставу. Много нам значи подршка мјештана, који нас прате у сваком погледу. Исто тако желио бих да похвалим људе из нашег села који годинама раде у иностранству и свесрдно помажу клуб, тако да мислим да уз све набројано имамо реалну прилику да освојимо титулу првака и пласирамо се у виши ранг - рекао је тренер Фудбалског клуба Локањ Зоран Ђукановић.

Трећи комшија у сјеверном дијелу општине Зворник према Бијељини је Будућност из Пилице, која је, чини се, без премца и са великим изгледима да се из Подручне лиге, група Бирач, пласира у Трећу лигу Републике Српске, група исток.

У Будућности игра неколико играча, који су носили дрес тимова из Прве лиге и екипа из вишег ранга, што је гаранција успјеха екипе из Пилице, највеће мјесне заједнице у општини Зворник.

- Прошле године изградили смо модеран стадион и имамо одличне услове за виши ранг такмичења. У екипи је доста играча са великим искуством, што нам даје предност у односу на друге. Догодине славимо и јубилеј - 45 година до оснивања па би нам титула првака била највећа награда за досадашњи рад - истакао је предсједник Будућности Обрен Марковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана