Требињка Тамара Капор кошгетер шампиона Србије

Чедомил Муцовић
Требињка Тамара Капор кошгетер шампиона Србије

Требиње - Резултати и титуле Кошаркашког клуба "Радивој Кораћ" можда јесу изненађење, али сигурно нису случајност.

Ово је изјавила најбољи стријелац Београђанки Тамара Капор.

Млада Требињка са београдским клубом освојила је ове сезоне титулу првака и Куп Србије, те Регионалну лигу. При томе ниједну утакмицу нису изгубили.

- "Радивој Кораћ" је млад клуб, који постоји свега осам година, а у њему сам већ четири године. Овај клуб прави тим на дуже стазе, тако да има доста младих играчица, организација је одлична и све смо веома задовољне. Резултати које смо остварили у минулој сезони су импресивни. Атмосфера у екипи била је сјајна и самим тим смо дошли до трофеја. Свака титула носи посебну драж и за сваку је проливено много зноја - изјавила је Капорова, која је била најбоља играчица и стријелац екипе у прошлој сезони.

Своје прве кошаркашке кораке направила је у ЖКК Требиње 03, гдје се у почетку издвојила као најталентованија у генерацији.

- Први кораци се не заборављају и први тренер Милорад Надаждин. Редовно пратим резултате Требиња 03 и чујем се са тренером и бившим саиграчицама. Са матичним клубом сам освојила кадетско и јуниорско првенство Републике Српске и БиХ. Када сам имала 17 година, прешла сам у бањалучки Млади Крајишник, који је наступао у Регионалној лиги. Ту сам провела годину и освојила РС, а уједно играла Фајнал фор Регионалне лиге, финале првенства и финале Купа БиХ. Потом сам прешла у "Радивој Кораћ", гдје сам већ четири сезоне. Надам се да ће бити још трофејима богатих сезона - додала је Капорова, која приводи крају четврту годину на Економском факултету.

Амбиције

О амбицијама за наставак каријере не жели много да говори.

- Ове године ми је истекао уговор, али имам довољно времена да о свему добро размислим. Клуб има амбиције да задржи исту екипу за наредну сезону. Ако остане тако, не сумњам да ће резултати изостати. Не бих имала ништа против да и даље останем у "Кораћу", али имам још довољно времена да одлучим - истакла је Тамара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана