Stanko Ostojić, bivši kapiten Bijeljinaca: Radnik će uvijek biti moja kuća

Darko Pašagić, Igor Stanišić
Stanko Ostojić, bivši kapiten Bijeljinaca: Radnik će uvijek biti moja kuća

Bijeljina - Koliko je Stanko Ostojić ostavio dubok trag u Radniku, pokazali su čelnici bijeljinskog premijerligaša pred početak generalne provjere sa Slogom iz Siminog Hana u čije redove je prešao njihov bivši kapiten.

Darovali su mu uramljen dres Radnika sa brojem 255 koji simbolično pokazuje broj zvaničnih utakmica, koliko ih je za osam sezona u ovom klubu odigrao Ostojić.

- Stvarno nisam očekivao da ću tako brzo poslije odlaska iz Bijeljine ponovo zaigrati na Gradskom stadionu, a pogotovo da će me iz bivšeg kluba iznenaditi poklonom. Istina, u Bijeljini sam proveo osam prelijepih godina, skoro najveći dio profesionalne karijere, ali su me ipak obradovali - naglasio je Ostojić.

Iako je nedavno prešao u prvoligaša FBiH Slogu iz Siminog Hana, još je vezan za Bijeljinu.

- U ovom gradu mi je porodica, supruga i dvoje djece, i za sada na treninge svog novog kluba putujem svakodnevno, jer je udaljenost nekih 65 kilometara. Da li ću ovako nastaviti, vidjećemo, ali za sada je sve dobro - nastavio je Ostojić.

Naglasio je da mu je veoma teško da izdvoji najljepši detalj iz osam sezona provedenih u Radniku, jer ih je bilo puno.

- Sigurno je da je među favoritima osvajanje Kupa BiH i igranje na međunarodnoj sceni, ali ne smijemo zaboraviti ni titulu šampiona Srpske, kao i pehare osvojene u Kupu RS. Sve u svemu, iza mene je lijep period i Radnik i Bijeljina će uvijek biti moja druga kuća - naglasio je momak koji je rođen u Šapcu.

Jedini razlog za promjenu sredine, po njegovim riječima, bile su finansije.

- Imam 32 godine i neću moći još dugo da igram, a izdašnu ponudu prvog čovjeka Sloge Azmira Husića nisam mogao da odbijem. Naime, u Radniku nisu mogli da izdvoje toliki novac i u dogovoru sa čelnicima Bijeljinaca sam otišao iz kluba. Ambicije Sloge su da se plasira u Premijer ligu i siguran sam da će u tome uspjeti - dodao je Ostojić, koji je Radniku poželio mnogo sreće uz nadu da će i dalje ostati u samom vrhu Premijer lige.

Inače, meč između Radnika i Sloge završen je bez pobjednika, 1:1. Goste je u vođstvo doveo Darijan Todorović u 50. minutu, a izjednačio je rezervista Vladimir Bradonjić u 77. minutu.

- Napravili smo u prvom poluvremenu nekoliko šansi, međutim, nismo postigli gol. Poslije smo iz sopstvene greške primili pogodak. To nas nije demoralisalo, nastavili smo da napadamo i zasluženo smo stigli do izjednačenja. Zadovoljan sam igrom i pristupom svojih igrača bez obzira na rezultat. Ovih nekoliko dana do početka prvenstva pokušaćemo neke stvari da još dotjeramo i subotnji duel sa Krupom dočekamo potpuno spremni - naglasio je trener Radnika Mladen Žižović.

Sezonska ulaznica hrabrom Maletiću

Fudbalskog sudiju Stefana Maletića iz Bijeljine čelnici Radnika nagradili su sezonskom kartom za narednu sezonu. On je prije nešto više od mjesec pokazao veliku hrabrost i prisebnost kada je u etno-selu Stanišići spasio od utapanja dječaka iz Rogatice Stefana Božića (14), koji je sa Fudbalskim klubom Mladost igrao završnicu pionirskog prvenstva Republike Srpske. On je, u želji da dohvati mobilni telefon koji mu je upao u vodu, zakoračio u jezero i ubrzo potonuo, ali je zahvaljujući Maletiću brzo izvučen iz vode i spasen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana