Sokolovi putuju u Beč

Goran Andrić
Sokolovi putuju u Beč

Istočno Sarajevo - Fudbaleri Slavije poslije dvije uzastopne pripremne utakmice i pobjede protiv visočke Bosne (3:2) te poraza od novog premijerligaša Mladosti iz Doboj Kaknja (0:3) večeras putuju na pripreme u Beč.

- U posljednji čas smo zakazali ove utakmice i opšti je utisak da su igrači u prvih pola sata dosta dobro igrali protiv Bosne, a kasnije se osjetio pad dok smo protiv Mladosti odigrali lošu utakmicu. Ovo je pripremni period kada su igračima teške noge, ali je činjenica da nas čeka dosta ubrzanog posla. Nemamo dovoljno vremena da posložimo sve kockice, ali daću sve od sebe da uradimo što više toga - rekao je trener Slavije Milan Gutović.

"Sokolovi" će tokom dana odraditi dva treninga, nakon čega će biti poznato koji fudbaleri putuju u austrijsku prestonicu na 12-dnevne pripreme gdje će odigrati najmanje pet utakmica. Na probi je nekoliko kvalitetnih fudbalera koji nemaju državljanstvo BiH, što predstavlja problem Slaviji, jer u protokolu za narednu sezonu može biti samo šest stranaca. Nekoliko njih već je potpisalo ugovor, tako da će stručni štab i uprava kluba do večeras morati odlučiti koja će još dva fudbalera naredne sezone igrati u Istočnom Sarajevu.

- To nam je problem, tako da još tragamo za nekoliko kvalitetnih i perspektivnih igrača, ali sa državljanstvom BiH. Bilo bi idealno kada bi svi mogli potpisati. Na lijevom boku imamo domaćeg igrača Aleksandra Pušaru, Karlo Bilić iz Hrvatske se pokazao kao dosta dobro rješenje. Tu je i novo pojačanje iz Srbije Marko Ristić, ali volio bih još jednog igrača na lijevom boku - naglasio je Gutović.

Potreban još jedan napadač

Šef stručnog štaba Slavije ne krije da dolaskom Branislava Arsenijevića za sada nije riješen problem desne strane, jer iskusni defanzivac nije igrao godinu i biće mu potrebno najmanje šest mjeseci da uđe u formu.

- Moraćemo pronaći rješenje, dok Arsenijević ne bude potpuno spreman. Vratio se Toni Pervan pa ćemo vidjeti, uglavnom sve je još na dugom štapu. Kada pogledam sredinu terena, tu imamo dobro pojačanje Srđana Grujičića iz Srbije, a tu su i Emir Zeba, te Dino Hasanović koji je došao iz Željezničara. Nemanja Vejnović može uskočiti na poziciju zadnjeg veznog, ali su nam potrebna bar još dva iskusna vezna igrača. U Darka Spalevića ne sumnjam da će postizati pogotke, ali potreban nam je još barem jedan takav špic - rekao je Gutović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana