Slučaj Bandović u rukama tužilaštva

Dušan Repija
Slučaj Bandović u rukama tužilaštva

Sarajevo - Tužilaštvo BiH istraživaće slučaj "Bandović", jer je Fudbalski savez BiH predmet pokušaja podmićivanja golmana Olimpika od strane menadžera Sanela Klopića proslijedio na višu instancu.

Nakon što su tužioci FS BiH saslušali sve aktere osim Klopića, koji, za razliku od ostalih, nije član ove organizacije, odlučeno je da tužilaštvo do kraja istraži ovaj predmet. Osim prikupljenih iskaza, u tužilaštvo je proslijeđen i audio-snimak koji je objavio Olimpik, a snimio golman Dejan Bandović tokom sastanka sa Klopićem uoči meča. Na snimku se čuje kako Klopić nudi Bandoviću 10.000 maraka da "otpusti ručnu" kako bi Metalege lakše stigao do pobjede. Ipak, to se nije desilo, jer je meč završen 1:1, a Bandović je odlučio da snimak pusti u javnost.

- Saslušali smo sve osobe koje su na bilo koji način bile akteri meča, počevši od posmatrača suđenja, sudija, igrača, trenera, pa i članova uprava klubova, osim Klopića kojeg jednostavno nismo mogli da primoramo da dođe. Zaključili smo da je postojala osnovana sumnja da je Klopić pokušao da izvrši nedozvoljenu radnju. Sve što smo prikupili proslijedićemo tužilaštvu, sa kojim smo bili u kontaktu, pa neka oni odluče šta će dalje preduzeti - rekao je tužilac u FS BiH Damir Raguž.

Klopić je u javnosti poznat kao menadžer trenera Metalegea Mate Neretljaka, a navodno nema ni mjesto prebivališta u BiH, jer je prijavljen u Županji.

- Neretljak je negirao da mu je Klopić menadžer, samo je priznao da ga površno poznaje, dok su čelnici Metalegea rekli da ga uopšte ne poznaju. Uradili smo sve što je bilo do nas, a ukoliko državni organi utvrde da je bilo nečasnih radnji, bićemo vrlo oštri - napomenuo je Raguž.

Svi dokazi biće proslijeđeni i na adresu UEFA.

- Neka i oni budu upućeni u cijeli slučaj, jer zaista smatramo da ima dokaza koji ukazuje na pokušaj nečasnih radnji iako one, sudeći prema rezultatu, nisu sprovedene u djelo. Ipak, i pokušaj takvih radnji zaslužuje drakonsku kaznu - rekao je Raguž.

Disciplinska komisija

Disciplinska komisija FS BiH pokrenula je postupke protiv nekoliko fudbalera i funkcionera Metalege i Olimpika zbog dešavanja na utakmici u Banjaluci. Po završetku meča došlo je do opšte gužve, a Mate Neretljak i Dejan Bandović navodno su pokušali i fizički da se obračunaju. Osim njih dvojice, pod istragom su Antonio Vidović iz Metalegea i Olimpikov Benjamin Čolić, te član uprave Olimpika Hamdo Spahić. Meč je juče registrovan postignutim rezultatom (1:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana