Славољуб Муслин, селектор орлова: У Српској има играча за Србију

Игор Станишић
Славољуб Муслин, селектор орлова: У Српској има играча за Србију

Бијељина - Убудуће ћу мечеве Премијер лиге БиХ чешће гледати уживо, јер је познато да у БиХ и Републици Српској има много талената.

Рекао је ово селектор Србије Славољуб Муслин који је био гост предсједника Радника, а свог помоћника Младена Крстајића на мечу Бијељинаца и Жељезничара.

- У прошлости је много великих фудбалских имена са подручја Српске носило дрес репрезентације Србије, па нема разлога да нешто слично не буде и у будућности. Ово је први пут у последње време да гледам утакмицу Премијер лиге БиХ и не разликује се то много по квалитету од наше Суперлиге. Драго ми је да сам имао прилику да дођем, да видим поједине играче на делу - рекао је Муслин.

Управо је Крстајић био један од таквих примјера. Некада одлични дефанзивац, а данас успјешан функционер и помоћник у стручном штабу Србије, главна је спона између Муслина и фудбала на овим просторима.

- Са великим задовољством долазим у Републику Српску, а нарочито у Бијељину. Младен је квалитетан стручњак, а поред тога, врло радан човек и преко њега свакако пратимо сва дешавања у Раднику, али и фудбалу на подручју БиХ. Драго ми је да Радник напредује, то довољно показују резултати у последњих годину и по откако је Младен на челу. Стасао је у респектабилан клуб и верујем да ће бити један од најбољих у Премијер лиги - истакао је Муслин.

Један од резултата сарадње Муслина и Крстајића могло би да буде гостовање Србије у Српској.

- Гледаћемо да о том питању нешто урадимо. Председник ФС Србије Славиша Кокеза није могао доћи у Бијељину иако је његов долазак био планиран. Са мном је био потпредседник ФСС Горан Буњевчевић, а сви сматрамо да је идеја за долазак репрезентације у Српску одлична ствар. Србија овде има много навијача па се надам да би у скорије време тако нешто могло да се деси - поручио је Муслин.

Пред "орловима" су два велика испита у квалификацијама за Свјетско првенство. У четвртак је меч у Кишињеву против Молдавије, а три дана касније Србија је домаћин Аустрији. Шест бодова били би одличан капитал послије ремија против Републике Ирске у првом колу.

- Надам се да ћемо поправити утисак, пре свега, у резултатском смислу. Надам се максималном учинку у идућа два кола, што би значило да смо у самом врху табеле и да не губимо корак за ривалима. Биће тешко пласирати се у Русију, али сви верујемо да је то остварив циљ - рекао је Муслин.

Регионална лига

У посљедње вријеме много се прича о формирању регионалне лиге, а ни Муслин нема ништа против такве идеје.

- О тој лиги одлучује УЕФА. Чињеница је да је фудбал у региону, за разлику од развијенијих земаља, у подређеном положају што се тиче квалитета и сматрам да је за нас добро све што може да промени ту слику - рекао је Муслин.

Повратак Коларова

Како је утакмица против Молдавије већ у четвртак, фудбалери Србије данас ће се окупити у Старој Пазови. Суспензију је издржао Александар Коларов па ће бити велики адут у предстојећим утакмицама.

- Одлична је ствар што могу рачунати на њега. Игра у великој форми на почетку сезоне и надам се да ће је пренети у репрезентацију - рекао је Муслин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана