Slavoljub Muslin, selektor orlova: U Srpskoj ima igrača za Srbiju

Igor Stanišić
Slavoljub Muslin, selektor orlova: U Srpskoj ima igrača za Srbiju

Bijeljina - Ubuduće ću mečeve Premijer lige BiH češće gledati uživo, jer je poznato da u BiH i Republici Srpskoj ima mnogo talenata.

Rekao je ovo selektor Srbije Slavoljub Muslin koji je bio gost predsjednika Radnika, a svog pomoćnika Mladena Krstajića na meču Bijeljinaca i Željezničara.

- U prošlosti je mnogo velikih fudbalskih imena sa područja Srpske nosilo dres reprezentacije Srbije, pa nema razloga da nešto slično ne bude i u budućnosti. Ovo je prvi put u poslednje vreme da gledam utakmicu Premijer lige BiH i ne razlikuje se to mnogo po kvalitetu od naše Superlige. Drago mi je da sam imao priliku da dođem, da vidim pojedine igrače na delu - rekao je Muslin.

Upravo je Krstajić bio jedan od takvih primjera. Nekada odlični defanzivac, a danas uspješan funkcioner i pomoćnik u stručnom štabu Srbije, glavna je spona između Muslina i fudbala na ovim prostorima.

- Sa velikim zadovoljstvom dolazim u Republiku Srpsku, a naročito u Bijeljinu. Mladen je kvalitetan stručnjak, a pored toga, vrlo radan čovek i preko njega svakako pratimo sva dešavanja u Radniku, ali i fudbalu na području BiH. Drago mi je da Radnik napreduje, to dovoljno pokazuju rezultati u poslednjih godinu i po otkako je Mladen na čelu. Stasao je u respektabilan klub i verujem da će biti jedan od najboljih u Premijer ligi - istakao je Muslin.

Jedan od rezultata saradnje Muslina i Krstajića moglo bi da bude gostovanje Srbije u Srpskoj.

- Gledaćemo da o tom pitanju nešto uradimo. Predsednik FS Srbije Slaviša Kokeza nije mogao doći u Bijeljinu iako je njegov dolazak bio planiran. Sa mnom je bio potpredsednik FSS Goran Bunjevčević, a svi smatramo da je ideja za dolazak reprezentacije u Srpsku odlična stvar. Srbija ovde ima mnogo navijača pa se nadam da bi u skorije vreme tako nešto moglo da se desi - poručio je Muslin.

Pred "orlovima" su dva velika ispita u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. U četvrtak je meč u Kišinjevu protiv Moldavije, a tri dana kasnije Srbija je domaćin Austriji. Šest bodova bili bi odličan kapital poslije remija protiv Republike Irske u prvom kolu.

- Nadam se da ćemo popraviti utisak, pre svega, u rezultatskom smislu. Nadam se maksimalnom učinku u iduća dva kola, što bi značilo da smo u samom vrhu tabele i da ne gubimo korak za rivalima. Biće teško plasirati se u Rusiju, ali svi verujemo da je to ostvariv cilj - rekao je Muslin.

Regionalna liga

U posljednje vrijeme mnogo se priča o formiranju regionalne lige, a ni Muslin nema ništa protiv takve ideje.

- O toj ligi odlučuje UEFA. Činjenica je da je fudbal u regionu, za razliku od razvijenijih zemalja, u podređenom položaju što se tiče kvaliteta i smatram da je za nas dobro sve što može da promeni tu sliku - rekao je Muslin.

Povratak Kolarova

Kako je utakmica protiv Moldavije već u četvrtak, fudbaleri Srbije danas će se okupiti u Staroj Pazovi. Suspenziju je izdržao Aleksandar Kolarov pa će biti veliki adut u predstojećim utakmicama.

- Odlična je stvar što mogu računati na njega. Igra u velikoj formi na početku sezone i nadam se da će je preneti u reprezentaciju - rekao je Muslin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana