Ski klub Starčevica: Takmičenja kreću početkom februara

Milan Zubović
Ski klub Starčevica: Takmičenja kreću početkom februara

Banjaluka - Čekajući početak takmičenja u Republici Srpskoj i BiH, članovi i rukovodstvo Ski kluba Starčevica uveliko ispunjavaju obaveze u tekućoj sezoni.

Aktivnosti ima pregršt. Do sada je obavljen veliki posao, a sezona je tek na sredini.

- Sezona nam je počela prošlog novembra kada smo bili na glečeru u Austriji, da bi u decembru odradili pripremni period na Vlašiću i Kupresu. Centralni događaj bila je posjeta ski centru Folgarija od 10. do 17. januara. Po drugi  put u Italiju je išlo oko 180 naših članova, od kojih je 90 bilo polaznika ski škola uglavnom djece od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta - izjavio je predsjednik kluba Davorin Skočić.

Naglasio je da je prošla godina bila kruna dosadašnjeg rada jer se ogroman broj zainteresovanih javljao sa željom da postanu članovi.

- Veliko interesovanje vlada za rad našeg kluba i svakog dana dolaze nam novi članovi. To nas mnogo raduje jer je jedan od naših ciljeva popularizacija takmičarskog i rekreativnog skijanja i za sada smo prezadovoljni. Skijanje nije jeftin sport, ali smo uspjeli da otvorimo vrata pojedinih gradskih i republičkih institucija koje nam pomažu, kao i naši sponzori bez kojih ne bi uspjeli - dodao je Skočić.

Sa takmičenjima tek treba da počnu.

- Takmičari su imali uspješan dvomjesečni trening i spremni dočekuju nastupe u organizaciji Ski saveza Republike Srpske i BiH. Takmičenja počinju 6. februara na Jahorini kada će biti održano otvoreno prvenstvo Srpske dok ćemo nastupiti i na takmičenjima na Bjelašnici i Vlašiću. Očekujemo da naši članovi osvoje bodove i zauzmu neko visoko mjesto u ekipnom plasmanu - kazao je Skočić.

Vremenske prilike

Hladno vrijeme i snijeg idu na ruku skijašima.

- Situacija sa vremenom je dobra i nadamo se da će sezona potrajati do sredine marta, a lokalne destinacije rade kako treba. Kozara nam je najbliža i na njoj ima 40 centimetara vještačkog snijega, dok je i na Vlašiću takođe vještački snijeg. Jahorina i Kupres nemaju problema sa snijegom - kazao je Skočić i dodao da se sve aktivnosti kluba mogu vidjeti na "Fejsbuk" stranici Ski kluba Starčevica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana