Ски клуб Старчевица: Такмичења крећу почетком фебруара

Милан Зубовић
Ски клуб Старчевица: Такмичења крећу почетком фебруара

Бањалука - Чекајући почетак такмичења у Републици Српској и БиХ, чланови и руководство Ски клуба Старчевица увелико испуњавају обавезе у текућој сезони.

Активности има прегршт. До сада је обављен велики посао, а сезона је тек на средини.

- Сезона нам је почела прошлог новембра када смо били на глечеру у Аустрији, да би у децембру одрадили припремни период на Влашићу и Купресу. Централни догађај била је посјета ски центру Фолгарија од 10. до 17. јануара. По други  пут у Италију је ишло око 180 наших чланова, од којих је 90 било полазника ски школа углавном дјеце од предшколског до средњошколског узраста - изјавио је предсједник клуба Даворин Скочић.

Нагласио је да је прошла година била круна досадашњег рада јер се огроман број заинтересованих јављао са жељом да постану чланови.

- Велико интересовање влада за рад нашег клуба и сваког дана долазе нам нови чланови. То нас много радује јер је један од наших циљева популаризација такмичарског и рекреативног скијања и за сада смо презадовољни. Скијање није јефтин спорт, али смо успјели да отворимо врата појединих градских и републичких институција које нам помажу, као и наши спонзори без којих не би успјели - додао је Скочић.

Са такмичењима тек треба да почну.

- Такмичари су имали успјешан двомјесечни тренинг и спремни дочекују наступе у организацији Ски савеза Републике Српске и БиХ. Такмичења почињу 6. фебруара на Јахорини када ће бити одржано отворено првенство Српске док ћемо наступити и на такмичењима на Бјелашници и Влашићу. Очекујемо да наши чланови освоје бодове и заузму неко високо мјесто у екипном пласману - казао је Скочић.

Временске прилике

Хладно вријеме и снијег иду на руку скијашима.

- Ситуација са временом је добра и надамо се да ће сезона потрајати до средине марта, а локалне дестинације раде како треба. Козара нам је најближа и на њој има 40 центиметара вјештачког снијега, док је и на Влашићу такође вјештачки снијег. Јахорина и Купрес немају проблема са снијегом - казао је Скочић и додао да се све активности клуба могу видјети на "Фејсбук" страници Ски клуба Старчевица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана