Šarića daljina razdvajaod Sloge

Dušan Repija
Šarića daljina razdvajaod Sloge

Barselona - Nije realno da u ovom trenutku dođem na čelo Sloge, iako imam želju da pomognem klubu u kojem sam ponikao. Taj posao ne može da se radi na daljinu i ako niste 100 odsto posvećeni, a ja to neću moći biti još tri godine.

Rekao je ovo za "Glas Srpske" proslavljeni golman RK Barselone Danijel Šarić. On je prije tri mjeseca izabran u Upravni odbor Sloge i bio je kandidat za prvog čovjeka, ali za sada od toga neće biti ništa, jer je potpisao ugovor sa katarskim Al Kijadom, u kojem će ostati do 2019. godine.

- Upućen sam u sva dešavanja, čestitao sam momcima osvojen Kup Republike Srpske, što je veliki uspjeh, s obzirom na to kakva je situacija i kroz šta je Sloga prošla posljednjih godina. I ubuduće ću pomagati savjetima. Ukoliko svi zajedno budemo imali namjeru da vratimo klub tamo gdje mu je mjesto, vjerujem da to možemo, bez obzira na minus od 260.000 maraka. I dug od 5.000 maraka je velik, ukoliko postoji više frakcija u klubu i ako nije svima u interesu da on napreduje. Imam povjerenja u ljude koji su sada u upravi i vjerujem da će Sloga krenuti uzlaznom putanjom - rekao je Šarić.

Iskusnog golmana (39 godina) čeka vrelo ljeto, s obzirom na to da će sa reprezentacijom Katara nastupiti na Olimpijskim igrama.

- Nastup u Riju je ispunjenje sna. Maštao sam o tome cijeli život i sada će mi se, pri kraju karijere, ostvariti želja. Grupa u kojoj smo sa Hrvatskom, Danskom, Francuskom, Tunisom i Argentinom je grupa smrti, ali ne idem tamo da se kupam na Kopakabani nego da se takmičim. Respektujemo sve ekipe, ali i oni moraju nas, jer smo ipak vlasnici srebra sa Svjetskog prvenstva - rekao je Šarić.

Poslije Igara u Riju slijedi selidba iz Barselone poslije sedam godina i novi izazov u Al Kijadi.

- Došao sam u Barselonu na mala vrata, a odlazim sa nezaboravnim uspomenama, gomilom prijatelja i 31 trofejom. Al Kijada nudi novu avanturu, izazove i ciljeve, produžiću karijeru do 42. godine, a onda se vratiti u Barselonu, gdje sam planirao da živim sa porodicom - zaključio je Šarić.

Premije

Poslije osvojenog Kupa RS Šarić je iz svog džepa obećao premije rukometašima.

- Ne želim da se to potencira, jer su momci koji su osvojili trofej u centru pažnje. Oni znaju kroz šta prolaze, a mi koji smo u klubu moramo da pazimo na njih i pomognemo koliko možemo - rekao je Šarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana