Шарића даљина раздвајаод Слоге

Душан Репија
Шарића даљина раздвајаод Слоге

Барселона - Није реално да у овом тренутку дођем на чело Слоге, иако имам жељу да помогнем клубу у којем сам поникао. Тај посао не може да се ради на даљину и ако нисте 100 одсто посвећени, а ја то нећу моћи бити још три године.

Рекао је ово за "Глас Српске" прослављени голман РК Барселоне Данијел Шарић. Он је прије три мјесеца изабран у Управни одбор Слоге и био је кандидат за првог човјека, али за сада од тога неће бити ништа, јер је потписао уговор са катарским Ал Кијадом, у којем ће остати до 2019. године.

- Упућен сам у сва дешавања, честитао сам момцима освојен Куп Републике Српске, што је велики успјех, с обзиром на то каква је ситуација и кроз шта је Слога прошла посљедњих година. И убудуће ћу помагати савјетима. Уколико сви заједно будемо имали намјеру да вратимо клуб тамо гдје му је мјесто, вјерујем да то можемо, без обзира на минус од 260.000 марака. И дуг од 5.000 марака је велик, уколико постоји више фракција у клубу и ако није свима у интересу да он напредује. Имам повјерења у људе који су сада у управи и вјерујем да ће Слога кренути узлазном путањом - рекао је Шарић.

Искусног голмана (39 година) чека врело љето, с обзиром на то да ће са репрезентацијом Катара наступити на Олимпијским играма.

- Наступ у Рију је испуњење сна. Маштао сам о томе цијели живот и сада ће ми се, при крају каријере, остварити жеља. Група у којој смо са Хрватском, Данском, Француском, Тунисом и Аргентином је група смрти, али не идем тамо да се купам на Копакабани него да се такмичим. Респектујемо све екипе, али и они морају нас, јер смо ипак власници сребра са Свјетског првенства - рекао је Шарић.

Послије Игара у Рију слиједи селидба из Барселоне послије седам година и нови изазов у Ал Кијади.

- Дошао сам у Барселону на мала врата, а одлазим са незаборавним успоменама, гомилом пријатеља и 31 трофејом. Ал Кијада нуди нову авантуру, изазове и циљеве, продужићу каријеру до 42. године, а онда се вратити у Барселону, гдје сам планирао да живим са породицом - закључио је Шарић.

Премије

Послије освојеног Купа РС Шарић је из свог џепа обећао премије рукометашима.

- Не желим да се то потенцира, јер су момци који су освојили трофеј у центру пажње. Они знају кроз шта пролазе, а ми који смо у клубу морамо да пазимо на њих и помогнемо колико можемо - рекао је Шарић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана