Рукометаши великог срца

Душан Репија
Рукометаши великог срца

Бањалука - Људи из Бањалуке и цијеле Републике Српске имаће прилику да у понедјељак од 20.15 часова у спортској дворани "Борик" уживају у историјском мечу рукометних репрезентација Републике Српске и Србије, али и да помогну пострадалим у поплавама куповином карте по цијени од пет марака.

Том приликом моћи ће да уживају у мајсторијама рукометних асова попут Данијела Шарића, Дарка Станића, Младена Бојиновића, Момира Илића, Марка Вујина и других, све захваљујући сарадњи рукометних савеза Српске и Србије.

- Посебно смо срећни што ће Србија наступити у најјачем саставу и за то им дугујемо велику захвалност, пошто у суботу играју реванш меч квалификација за Свјетско првенство у Чешкој. Субота им је посљедњи радни дан, али су одлучили да сви у понедјељак дођу у Бањалуку и увеличају овај догађај. Надам се да ће и навијачи - рекао је предсједник РСРС Здравко Миличевић.

Селектор репрезентације Републике Српске Зоран Докић истакао је да му је част да буде на овој позицији, поготово што меч има хуманитарни карактер.

- Желим да напоменем да су сви које смо контактирали били пресрећни и без икаквог размишљања прихватили позив. Жао ми је што неки неће добити прилику да играју, али знам да ће бити уз нас. Неколицина играча одавно није у тренажном процесу, али то и није битно за овакав меч - рекао је Докић, који неће моћи да рачуна на играче из Српске који играју за БиХ, пошто у недјељу на Исланду играју реванш меч баража за одлазак на СП.

Учешће у хуманитарној акцији узели су и рукометаши, који ће такође платити улазницу, а голман Барселоне Данијел Шарић још једном је показао да је човјек великог срца, пошто ће сам купити 300 улазница и подијелити навијачима.

Шири списак

На ширем списку селектора Зорана Докића нашло се 30 имена, од којих ће се 18 наћи у протоколу за меч. На списку су, голмани: Данијел Шарић, Марио Блажевић, Бојан Љубишић, Пеђа Дејановић. Пивоти: Велибор Мањић, Горан Тркуља, Дарко Илић, Славен Максимовић, Ратко Николић. Бекови: Младен Бојиновић, Игор Мандић, Срђан Тривунџа, Никола Докић, Спасоје Пекић, Немања Безбрадица, Стефан Јанковић, Бранислав Обрадовић, Дејан Унчанин, Станко Станковић, Душко Херцеговац, Игор Рађеновић, Горан Шаренац, Радован Ненадовић. Крила: Мирко Микић, Горан Даничић, Никола Тешић, Славен Марић, Јовица Радаковић, Милан Торбица, Борис Ђурђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана