Рекреативном вожњом отворили нову сезону

Милан Зубовић
Рекреативном вожњом отворили нову сезону

Бањалука - Вожњом из парка "Петар Кочић", преко Крчмарица и Слатине, чланови Бициклистичког клуба Кастел из Бањалуке отворили су нову сезону.

Њих 30-ак окупило се на својеврсном старту и послије заједничке вожње екипа се подијелила у двије групе. Једна група је возила брдским стазама, а друга путем до Борје и назад.

- Била је ово рекреативна тура и нас 30-ак се окупило на почетку, док ће нам се у наставку сезоне придружити још чланова који су сада били спријечени да се појаве. Прва заједничка тура била је одлична и ми који смо се одлучили за брдску вожњу превалили смо 60 километара уз висинску разлику већу од 1.000 метара, а друмаши су направили 100 километара у два смјера, што је било одлично за овај пут - изјавио је бициклиста и члан управног одбора клуба Миле Шикман.

Према његовим ријечима, постоји велики интерес грађана Бањалуке за ову врсту бициклизма.

- Током нашег окупљања много људи нам је прилазило и распитивало се, тако да смо помало изненађени толиким интересовањем, што нас радује, јер то значи да ће нас бити још више наредних мјесеци, када планирамо бројне активности. Увијек тражимо нове изазове и нове стазе којима ћемо возити и такмичити се. Сезона нам траје од раног прољећа до касне јесени. Активности су нам скоро свакодневне и организујемо краће и дуже вожње по Бањалуци, околини, али и у иностранству - рекао је Шикман.

Клуб је иначе основан 2014. године са циљем да се бави аматерским бициклизмом, а једно вријеме његови чланови су се такмичили и у спортском дијелу.

Друштвене мреже

Чланови клуба повезани су на друштвеним мрежама, гдје проналазе све информације везане за активности.

- Због лакше комуникације, направили смо групе на "Фејсбуку" и "Виберу", тако да сви наши чланови на вријеме добијају обавјештења о свим активностима клуба, попут тренинга и вожњи - казао је Шикман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана