Ranču viza za Bukurešt

V. R.
Ranču viza za Bukurešt

Banjaluka - Ekipa Ranč iz Beograda osvojila je 18. turnir u uličnoj košarci "Konzum FIBA 3x3" basket Banjaluka 2015".

Beograđani su u neizvjesnom meču šutom u posljednjoj sekundi došli do trijumfa protiv Master kafea, koji su pobijedili rezultatom 18:17. Oni su osvojili 1.600 maraka kao i 20 FIBA bodova na rang-listi te obezbijedili učešće na najkvalitetnijem regionalnom FIBA 3x3 turniru "Raiffeisen Bank Challenger", koji je na programu 15. i 16. avgusta u Rumuniji.

- Po kvalitetu ekipa ovo je najbolji turnir do sada i prezadovoljan sam viđenim. Gledaoci su imali priliku da vide pravi basket i nešto novo u gradu - rekao je rukovodilac "Konzum FIBA 3h3" Aleksandar Vranješ.

Član pobjedničke ekipe Nikola Vujović trijumfovao je u brzom šutiranju trojki sa 12 pogođenih šuteva i osvojio tablet računar. U kategoriji juniora najbolja je bila ekipa Elektroobnove, koja je u finalu savladala Neodent sa 11:7, dok je kod kadeta Fratelo bio bolji od Kafe bara Kralj rezultatom 21:18. Pobjednicima su obezbijeđene vrijedne nagrade u vidu sportske opreme i mobilnih telefona. Takmičenje u uličnoj košarci nalazi se na zvaničnom kalendaru FIBA Europe Tour, a ukupan nagradni fond turnira iznosio je 7.000 KM. Na basketu u gradu na Vrbasu za ekipu Master kafea igrao je Bogdan Dragović, koji će predstavljati Srbiju na Svjetskom prvenstvu u igri jedan na jedan u Istanbulu i nosi naziv "King of the rock".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana