Radnik ostao bez defanzivca, ali doveo pojačanje: Zeljković u Jermeniji, Mekić za jaču sredinu

Igor Stanišić
Radnik ostao bez defanzivca, ali doveo pojačanje: Zeljković u Jermeniji, Mekić za jaču sredinu

Bijeljina - Kako se bliži početak nove sezone, u ekipi Radnika dešava se sve više promjena, pa su tako klub napustili Mladen Zeljković (29) i Armel Berbić (21), dok će Bijeljince pojačati Nedim Mekić (21).

Ranik je tako ostao bez iskusnog desnog beka Zeljkovića, koji će karijeru nastaviti u ekipi Alaškerta, aktuelnog šampiona Jermenije, dok se Berbić vratio u Slaven iz Živinica. Zeljkoviću će ovo biti drugi inostrani angažman, jer je prije drugog dolaska u Radnik pola godine nastupao za kanadski Vaterlo.

- Do dogovora sa sada već novim klubom došlo je tako što me preporučio moj veliki prijatelj Miljan Jablan, koji je čak imao i uticaja na moj potpis ugovora i dugujem mu ogromnu zahvalnost. U novom klubu su velika očekivanja, ponovo želimo titulu i da prođemo prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Želim da zahvalim svim ljudima u Radniku, predsjedniku Mladenu Krstajiću, te treneru Mladenu Žižoviću. Iza mene je prelijep period i zaista nosim lijepe uspomene iz Bijeljine - rekao je Zeljković.

On je treći igrač koji je napustio Radnik u ovom prelaznom roku, poslije Nemanje Zlatkovića i Edina Ademovića. Treneru Mladenu Žižoviću žao je što je ostao bez Zeljkovića, ali ga raduje dolazak talentovanog Mekića. On je igrao za GOŠK, sa kojim je bio najbolji u Prvoj ligi FBiH. Mekić je tokom karijere igrao za Travnik, Željezničar, Igman i Olimpik.

- Zeljković je u dva navrata boravio u Radniku i za to vrijeme ostavio zapažen trag i klub mu je izašao u susret da napravi inostrani angažman. Izgubili smo standardnog igrača i želim mu svu sreću u daljoj karijeri. Klupsko rukovodstvo pokazalo je svoju veličinu, jer je Zeljkovića vezivao ugovor još šest mjeseci. Dolaskom Mekića pojačali smo konkurenciju u srednjem redu. Naime, radi se o mladom talentovanom fudbaleru pred kojim je velika budućnost. Iskreno se nadam da će to svojim kvalitetom dokazati i na pravi način opravdati ukazano povjerenje - istakao je Žižović, koji je dobio drugo pojačanje nakon dolaska Slaviše Radovića.

Pripreme

Radnik je sa pripremama za novu sezonu počeo u četvrtak, a prvi dio obaviće u Bijeljini, dok će početkom jula ekipa otputovati na Kupres. Tamo će boraviti deset dana i pored žestokog rada odigraće nekoliko prijateljskih utakmica. Generalna proba biće u Bijeljini, 15. jula, a ime protivnika još nije poznato.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana