Радник нико не може да заустави

Душан Репија, Дарко Пашагић
Радник нико не може да заустави

Бијељина - Фантастичну серију без пораза фудбалери Радника продужили су и на шести меч, а не само да су остали непоражени против фаворизованог Сарајева, него су га и савладали пред својим навијачима.

Стријелац јединог гола био је Ненад Срећковић у 53. минуту, којим су Бијељинци стигли до треће побједе, уз коју имају и три ремија у наставку сезоне. Као и у претходним сусретима Младен Жижовић је поставио игру прије свега да Радник не прими гол, а одлична дисциплина и борбеност домаћих награђена је једним голом у мрежи ривала. Срећковић је можда желио и да центрира, али је лопта преварила голмана Бојана Павловића. Објективне недостатке у појединачном квалитету Радник сваки пут надомјести фанатичном борбеношћу играча и тактичком поставком која противничким екипама не даје много простора у маневру. Послије овог тријумфа Радник је стигао Крупу по броју бодова, а све ближе је и Сарајеву, којем је ово други пораз у низу. Треба ли уопште трошити ријечи о финансијским могућностима два тима, с обзиром на то да су гости у том сегменту сигурно међу двије, а можда и најпотентнија екипа у лиги. Међутим, фудбал је још једном показао да не игра новац него играчи и тренер. Ово је можда и посљедњи меч Хусрефа Мусемића на клупи Сарајева, с обзиром на то да су се и прије овог кола могла чути шапутања о његовој смјени.

И у другом представнику Српске у Лиги за шампиона, Крупи, могу да буду задовољни ремијем против Широког Бријега (0:0). Меч је одигран у готово нерегуларним условима, а терен је више личио на базен.

- Не знам шта треба да се деси па да једна утакмица Премијер лиге буде одгођена. Нас, уосталом, нико ништа не пита и наше је да се прилагодимо и дамо све од себе за што бољи резултат. Обје екипе дале су све од себе, али у оваквим условима боље није могло. Имали смо ту пречку Саше Никодијевића, имао је и противник једну прилику послије наше грешке и то је то... На крају, ових 0:0 је најреалнији резултат и, оно што је најважније, добро је да се нико није повриједио - нагласио је тренер Крупе Слободан Старчевић.

Лига за првака

1. Жељезничар   24     17     3       4       41:19 54

2. Зрињски 24     16     4       4       44:22 52

3. Ш. Бријег        24     14     4       6       38:17 46

4. Сарајево         24     12     4       8       44:21 40

5. Крупа    24     9       9       6       29:24 36

6. Радник   23     10     6       8       23:25 36

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана