Radinović i Jović srušili Zrinjski

Darko Pašagić
Radinović i Jović srušili Zrinjski

Banjaluka - U derbiju devetog kola Premijer lige BiH fudbaleri Borca na svom terenu nanijeli su prvi poraz Zrinjskom u ovoj sezoni, savladavši ga sa 2:1.

Ova dva gola ujedno su i prvi koje su golmani Zrinjskog primili u ovoj sezoni. To znači da se njihova mreža zatresla tek poslije 744 minuta (Goran Karačić branio 733, a Krešimir Bandić 11 minuta). Borac je do prednosti došao u 24. minutu. Slobodan udarac sa desne strane izveo je Toni Jović, a sa nekih 15 metara Uglješa Radinović je iz poluvoleja zatresao mrežu Gorana Karačića, koji je prvi put savladan u ovoj sezoni. U nastavku susreta gosti su zaigrali ofanzivnije, a Banjalučani su se strpljivo branili i iz kontranapada u 68. minutu povisili na 2:0. Poslije pritiska Mostaraca lopta je izbačena iz kaznenog prostora "crveno-plavih" i došla do Lazara Marjanovića. Uslijedio je pas za Jovića, koji je istrčao do ivice kaznenog prostora i snažnim šutem pogodio za 2:0. U 79. minutu lider je postigao počasni pogodak. Korner je izveo Goran Zakarić, a mrežu Bojana Jovića zatresao je Vučina Šćepanović.

- Utakmica se odvijala baš onako kako smo želeli. Znali smo da će Zrinjski imati veći posed lopte, u drugom poluvremenu je njihova inicijativa bila još izraženija. Sreća nas je pogledala. Dobro smo se branili, postigli još jedan pogodak iz kontre, ali je i pored toga posle gola Zrinjskog bilo vatreno. Mojim momcima čestitke od srca, a Mostarcima puno sreće u nastavku sezone - naglasio je šef stručnog štaba Borca Petar Kurćubić.

Nekadašnji kormilar Banjalučana, a sada Zrinjskog Vinko Marinović naglasio je da je njegova ekipa u ovom susretu podbacila.

- Borac je zasluženo trijumfovao, jer su njegovi igrači više željeli pobjedu. U ovom susretu bili smo veoma loši i odigrali smo ispod svakog nivoa. Loše smo ušli u utakmicu, dok je drugo poluvrijeme bilo bolje - rekao je Marinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana