Радиновић и Јовић срушили Зрињски

Дарко Пашагић
Радиновић и Јовић срушили Зрињски

Бањалука - У дербију деветог кола Премијер лиге БиХ фудбалери Борца на свом терену нанијели су први пораз Зрињском у овој сезони, савладавши га са 2:1.

Ова два гола уједно су и први које су голмани Зрињског примили у овој сезони. То значи да се њихова мрежа затресла тек послије 744 минута (Горан Карачић бранио 733, а Крешимир Бандић 11 минута). Борац је до предности дошао у 24. минуту. Слободан ударац са десне стране извео је Тони Јовић, а са неких 15 метара Угљеша Радиновић је из полуволеја затресао мрежу Горана Карачића, који је први пут савладан у овој сезони. У наставку сусрета гости су заиграли офанзивније, а Бањалучани су се стрпљиво бранили и из контранапада у 68. минуту повисили на 2:0. Послије притиска Мостараца лопта је избачена из казненог простора "црвено-плавих" и дошла до Лазара Марјановића. Услиједио је пас за Јовића, који је истрчао до ивице казненог простора и снажним шутем погодио за 2:0. У 79. минуту лидер је постигао почасни погодак. Корнер је извео Горан Закарић, а мрежу Бојана Јовића затресао је Вучина Шћепановић.

- Утакмица се одвијала баш онако како смо желели. Знали смо да ће Зрињски имати већи посед лопте, у другом полувремену је њихова иницијатива била још израженија. Срећа нас је погледала. Добро смо се бранили, постигли још један погодак из контре, али је и поред тога после гола Зрињског било ватрено. Мојим момцима честитке од срца, а Мостарцима пуно среће у наставку сезоне - нагласио је шеф стручног штаба Борца Петар Курћубић.

Некадашњи кормилар Бањалучана, а сада Зрињског Винко Мариновић нагласио је да је његова екипа у овом сусрету подбацила.

- Борац је заслужено тријумфовао, јер су његови играчи више жељели побједу. У овом сусрету били смо веома лоши и одиграли смо испод сваког нивоа. Лоше смо ушли у утакмицу, док је друго полувријеме било боље - рекао је Мариновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана