Prva fudbalska liga RS, 16. kolo: Rudar nastavlja proljećnu seriju

M. Zubović, N. Đerić
Prva fudbalska liga RS, 16. kolo: Rudar nastavlja proljećnu seriju

Banjaluka - Derbi susret 16. kola Prve lige Republike Srpske odigraće Krupa i Rudar Prijedor u nedjelju od 14.30 časova.

Iako se utakmice Prve lige obično igraju subotom sada je promijenjen termin pošto je veliki broj igrača iz prvoligaških klubova nastupio za omladinsku reprezentaciju Republike Srpske na meču protiv Asterasa u Grčkoj pa nisu imali mnogo vremena da se odmore od puta. Nekoliko fudbalera Kozare ima obaveze u mladoj reprezentaciji BiH pa će stoga Gradiščani svoj susret odigrati u srijedu protiv Drine HE u Višegradu. Trener Krupe Slobodan Starčević u susret sa Prijedorčanima ulazi sa oslabljenim timom jer zbog crvenih kartona neće igrati Dragan Vuković, Obren Cvijanović i Nemanja Damjanović dok je pod znakom pitanja nastup rovitog Slobodana Milanovića.

- Naše dobre partije protiv Kozare i Leotara obavezuju nas da se u najboljem svjetlu pokažemo protiv Rudara koji ima veoma kvalitetan tim. Mojim momcima ne nedostaje motiva i bez obzira na to što smo oslabljeni potrudićemo se da bodovi ostanu kod nas. Pobjedom bi se uključili u borbu za vrh tabele, ali to nam nije prioritet. Naš cilj ove sezone bio je opstanak i to smo osigurali mada ćemo do kraja igrati korektno protiv svih protivnika - rekao je Starčević.

Poslije dvije startne pobjede ovog proljeća na terenu u Ljubiji fudbalere Rudara očekuje prvo gostovanje. Šef stručnog štaba "rudara" sa Sane Zoran Bujić u dilemi je oko sastava tima jer uz od ranije povrijeđenog Nemanju Marića najvjerovatnije neće moći da računa ni na standardnog štopera Sinišu Saničanina koji je takođe povrijeđen.

- Krupa je stabilan i organizovan klub koji ima odličnog stručnjaka Slobodana Starčevića. U prošlom kolu ostvarili su pobjedu protiv Mladosti, koja se bori za opstanak, na njenom terenu, u Gacku gdje se sva tri boda teško osvajaju. Vjerujem da moji igrači imaju mnogo motiva da pruže maksimum i nastave seriju uspješnih rezultata u nastavku prvenstva - kazao je Bujić.

Parovi

Šest utakmica 16. kola igra se u nedjelju od 14.30 časova, a sastaju se: DONjI ŠEPAK: Napredak - Sloboda (MG), NOVI GRAD: Sloboda - Leotar, VLASENICA: Vlasenica - Sutjeska, JANjA: Podrinje - Proleter, DERVENTA: Tekstilac - Mladost, KRUPA NA VRBASU: Krupa - Rudar Prijedor. VIŠEGRAD: Drina HE - Kozara (srijeda, 1. april, 14.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana