Прва фудбалска лига РС, 16. коло: Рудар наставља прољећну серију

М. Зубовић, Н. Ђерић
Прва фудбалска лига РС, 16. коло: Рудар наставља прољећну серију

Бањалука - Дерби сусрет 16. кола Прве лиге Републике Српске одиграће Крупа и Рудар Приједор у недјељу од 14.30 часова.

Иако се утакмице Прве лиге обично играју суботом сада је промијењен термин пошто је велики број играча из прволигашких клубова наступио за омладинску репрезентацију Републике Српске на мечу против Астераса у Грчкој па нису имали много времена да се одморе од пута. Неколико фудбалера Козаре има обавезе у младој репрезентацији БиХ па ће стога Градишчани свој сусрет одиграти у сриједу против Дрине ХЕ у Вишеграду. Тренер Крупе Слободан Старчевић у сусрет са Приједорчанима улази са ослабљеним тимом јер због црвених картона неће играти Драган Вуковић, Обрен Цвијановић и Немања Дамјановић док је под знаком питања наступ ровитог Слободана Милановића.

- Наше добре партије против Козаре и Леотара обавезују нас да се у најбољем свјетлу покажемо против Рудара који има веома квалитетан тим. Мојим момцима не недостаје мотива и без обзира на то што смо ослабљени потрудићемо се да бодови остану код нас. Побједом би се укључили у борбу за врх табеле, али то нам није приоритет. Наш циљ ове сезоне био је опстанак и то смо осигурали мада ћемо до краја играти коректно против свих противника - рекао је Старчевић.

Послије двије стартне побједе овог прољећа на терену у Љубији фудбалере Рудара очекује прво гостовање. Шеф стручног штаба "рудара" са Сане Зоран Бујић у дилеми је око састава тима јер уз од раније повријеђеног Немању Марића највјероватније неће моћи да рачуна ни на стандардног штопера Синишу Саничанина који је такође повријеђен.

- Крупа је стабилан и организован клуб који има одличног стручњака Слободана Старчевића. У прошлом колу остварили су побједу против Младости, која се бори за опстанак, на њеном терену, у Гацку гдје се сва три бода тешко освајају. Вјерујем да моји играчи имају много мотива да пруже максимум и наставе серију успјешних резултата у наставку првенства - казао је Бујић.

Парови

Шест утакмица 16. кола игра се у недјељу од 14.30 часова, а састају се: ДОЊИ ШЕПАК: Напредак - Слобода (МГ), НОВИ ГРАД: Слобода - Леотар, ВЛАСЕНИЦА: Власеница - Сутјеска, ЈАЊА: Подриње - Пролетер, ДЕРВЕНТА: Текстилац - Младост, КРУПА НА ВРБАСУ: Крупа - Рудар Приједор. ВИШЕГРАД: Дрина ХЕ - Козара (сриједа, 1. април, 14.30).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана