Пролетер нови прволигаш

М. Зубовић, Б. Радуловић, З. Вајкић
Пролетер нови прволигаш

Бањалука - Шампион Друге фудбалске лиге Републике Српске, група запад, Јединство из Жеравице јуче је званично одустао од наступа у Првој лиги, потврђено је у Фудбалском савезу РС. Умјесто Јединства у Првој лиги играће теслићки Пролетер који је такмичење завршио на другом мјесту и којем је Савез послао позив да се изјасне хоће ли играти или не, а званичан одговор требао је да стигне јуче.

Одбор за хитна питања ФСРС данас би требало да потврди одлуку и да Пролетер промовише у Прву лигу, а  Текстилац у бараж. Руководство Теслићана прихватило је позив.

- Прошле године испали смо сплетом околности, али и неких нечасних радњи појединаца којима фудбалски Теслић, ко зна због чега, смета. Правда је сада задовољена па се окрећемо пословима који имају приоритет и у првом плану су појачања играчког кадра - рекао је тренер Пролетера Анто Петровић.

Дервенћани су били упознати са могућношћу да се такмиче у баражу за попуну Прве лиге и сматрају да ће изборити наступ.

- Имали смо прилику да упознамо вриједности састава Горице од које смо, објективно гледано, бољи и квалитетнији састав. Наравно, морамо то и на терену доказати па онда чекати окршај са Борцем из Шамца преко кога води пут у Прву лигу. Не плашимо се указане шансе чак сматрам да можемо преко до јачег лигашког друштва - истакао је капитен Текстилца Дејан Плиснић.

Управа клуба предвођена предсједником Бојком Гатарићем увелико ради на побољшању клупске инфраструктуре, а овог љета биће постављена и кровна конструкција на трибинама.

Сходно распореду прва утакмица баража за попуну Прве лиге између Текстилца из Дервенте и Горице из Пучила игра се 8. јуна а реванш је 12. јуна. Побједник ова два сусрета играће за мјесто у елити против шамачког Борца који је био претпосљедњи на табели у Првој лиги.

Јединство

Предсједник Јединства из Жеравице Марјан Јањанин потврдио је одустајање његовог клуба од такмичења у Првој лиги.

 - Разлога за овакав потез има више и свјесни смо да не испуњавамо критеријуме у вези са питањем инфраструктуре као и финансија. Из општине нам је потврђено да ове године можемо добити 22.000 марака што је недовољно за такмичење у Првој лиги и не желимо да завршимо као Црвена земља прије неколико сезона када се овај клуб угасио. Наставићемо такмичење у Другој лиги - рекао је Јањанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана