Пред бањалучким клубом је свијетла будућност

Дарко Пашагић
Пред бањалучким клубом је свијетла будућност

Бањалука - Ако је судити по виђеном, а потом и реченом на "Црвено-плавој вечери" Фудбалског клуба Борац, одржаној у петак навече у ресторану "Агапе", пред бањалучким спортским гигантом је свијетла будућност.

На овој манифестацији окупио се највиши политички врх Републике Српске, предвођен српским чланом предсједништва БиХ Милорадом Додиком, предсједницом РС Жељком Цвијановић, мандатаром за састав Владе Радованом Вишковићем, те бројним министрима, као и градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем. Ту су били и челници ФС Србије, предвођеним предсједником Славишом Кокезом, као и предсједник ФС РС Миле Ковачевић, те многобројне личности из спортског, културног и јавног живота Републике Српске.

- Од вечерас почиње нова ера ФК Борац. Први задатак ће нам бити да Борац коначно стане на здраве ноге и да на крају сезоне избори пласман у Премијер лигу, а онда одмах доводимо титулу шампиона БиХ у Бањалуку. Већ сам се договорио, на састанку са најближим сарадницима, да Влада РС наредне године Борцу донира 500.000 КМ - рекао је Милорад Додик, коме је директор Борца Дејан Лукендић уручио дрес и "Златну фудбалску лопту".

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић нагласила је да бањалучки великан мора то бити у сваком смислу те ријечи.

- Свих ових година, и док сам била предсједник Владе, увијек смо помагали Борац када му је било најтеже, а тако ће бити и убудуће. Клуб који је стар више од 90  година то свакако заслужује - рекла је Цвијановићева којој је предсједник Борца Вицо Зељковић уручио златну плакету бањалучког клуба.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да ће град наставити са суфинансирањем клубова и да ће Борцу припасти најмање 100.000 КМ.

- Осим тога, планирамо да завршимо још један помоћни терен, јер се онај са пластичном травом, отворен у децембру 2016. године, показао као пун погодак. Борац је заштитни знак, не само Бањалуке, већ и цијеле РС, клуб који живи више од 90 година, који је преживио ратове и мора да буде спортски темељ - рекао је први човјек Бањалуке.

Подршка из Београда

У делегацији Фудбалског савеза Србије, уз предсједника Славишу Кокезу, били су и потпредсједници Марко Пантелић и Ненад Бјековић, те спортски директор репрезентације Дарко Ковачевић.

- Драго нам је што смо позвани да увеличамо ову манифестацију и имали прилику да посетимо Бањалуку. Борац има велики реноме, не само у Републици Српској, већ и много шире, и сви заједно морамо да учинимо све да се Борац врати у Премијер лигу и да титула више не буде у Сарајеву, Мостару или негде другде, већ само у Бањалуци - рекао је Кокеза.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана