Пољаци и Руси зову Кољића и Вукотића

Дарко Пашагић
Пољаци и Руси зову Кољића и Вукотића

Бањалука - Двојица најбољих играча Крупе Елвир Кољић и Александар Вукотић могли би да већ ове зиме напусте редове премијерлигаша из кањона Тијесно.

Одличне игре најбољег стријелца клуба и капитена, који је стуб одбране екипе Слободана Старчевића нису остале незапажене и њих двојица су у овом тренутку можда и најтраженији играчи Премијер лиге.

- Понуде стижу практично свакодневно, али за сада још ништа нисмо одлучили. За обојицу су заинтересоване екипе из Пољске и Русије, а Кољића желе да виде још и у Шкотској и у Саудијској Арабији - нагласио је предсједник Крупе Драшко Илић.

Први човјек премијерлигаша очекује да оба ова трансфера буду реализована у овом прелазном року.

- Не би сада хтио да лицитирам о износу који би добили за њих двојицу, али је јасно да су то за наше услове велике паре. Међутим, и ако не оду Крупа ће наставити нормално да функционише, јер за разлику од већине клубова нисмо финансијски оптерећени да морамо продавати играче. Зато ако не буде баш озбиљних понуда њих двојица ће и даље остати наши чланови, јер обојица имају уговоре до љета 2019. године - наставио је Илић.

По његовим ријечима постоји интересовање за још неколико млађих играча.

- Конкретно имамо понуде из Њемачке. Ријеч је о другим и нижим лигама, али су мале шансе да продамо ове играче. Потребни су нам у бици на три фронта, јер ове сезоне имамо велике амбиције - рекао је први човјек Крупе.

Илић је истакао да је убијеђен да је његов клуб већ обезбиједио пласман у Лигу за првака.

- Истина је да су до краја остала четири кола, али сматрам да је наша бодовна предност у односу на Младост, Борац и Радник довољна и да нас једноставно не могу стићи. Што се тиче такмичења у Купу БиХ и Купу Српске имамо највише амбиције и жеља нам је да се домогнемо пехара. Евентуалним изласком у Европу, да ли кроз првенство или Куп БиХ дошли би и до за нас значајне финансијске ињекције, која би још више учврстила нашу стабилност. Вјерујем да ћемо у томе успјети и да Крупа играти у Европи - изјавио је Илић.

Најавио је и да ће ускоро почети изградња рефлектора на стадиону.

- Знамо да је ФС БиХ пролонгирао да у сезони 2019/20. сви премијерлигашки клубови имају освјетљење, али ми желимо да то завршимо до краја ове сезоне. Припремамо пројектну документацију, очекујем да уз нас буду и локална заједница и да ће се у кањону веома брзо играти ноћне утакмице. Веома брзо би требало да ријешимо и питање помоћних терена и то негдје у градском језгру, чиме ми смањили трошкове наших омладинаца, али, сигуран сам, привукли велики број дјеце у наш клуб - додао је Илић.

Умаг

Дио зимских припрема фудбалери Крупе провешће у Умагу, гдје ће отпутовати 22. јануара.

- Планирано је да у Хрватској боравимо 13 дана и за то вријеме одиграћемо неколико контролних сусрета. Већ смо резервисали боравак за 35 људи и вјерујем да ће Умаг бити пун погодак - нагласио је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана