Поход Игокее на АБА лигу

Милан Зубовић
Поход Игокее на АБА лигу

Лакташи - Императив нам није да будемо ни први, ни шести, ни десети већ да останемо у лиги, стабилизујемо екипу и одбранимо титулу шампиона БиХ, изјавио је јуче предсједник КК Игокеа Борис Спасојевић на представљању тима за идућу сезону.

Екипи из Александровца биће ово трећа сезона заредом, а укупно четврта да наступа у регионалном такмичењу. Прошле су освојили шесто мјесто на табели, које им је донијело наступ у Еврокупу, од којег су одустали јер то такмичење изискује додатне финансије. Тренер Влада Јовановић задовољан је екипом која је селектована ове сезоне, а која ће наступати у дресовима марке "ђивова".

- Имао сам још неке идеје које нису испуњене због објективних разлога, али сам задовољан садашњом екипом. Заједно смо учествовали у селектовању тима и направили екипу која је жељна рада и доказивања - изјавио је Јовановић.

У припремном периоду одиграли су осам утакмица и забиљежили по четири побједе и пораза.

- Неке утакмице добро смо одиграли, неке лоше, замерки увек има и биће их током сезоне. Задовољан сам начином на који смо радили и путем којим идемо. С друге стране нисам задовољан нивоом игре у овом тренутку и мислим да можемо боље. Потребно је време да се играчи навикну једни на друге и на мене, с обзиром на то да сам са већином ових играча радио у репрезентативним селекцијама и клубовима - додао је Јовановић.

Када су у питању амбиције клуба, Јовановић није хтио да много говори о њима.

- Немамо превелике амбиције и радићемо као тим. Треба да консолидујемо тим у време које је тешко за све клубове у региону, направимо стабилан клуб, установимо стандарде и да не идемо ни превише горе ни превише доле, па ће онда доћи добар резултат. Шта је добар резултат? То ћемо видети када крене сезона - казао је Јовановић.

Након што се досадашњи капитен Милан Дозет опростио од активног играња, капитенску траку понио је Бранко Јоровић.

- Хвала управи и саиграчима који су ми указали част и дали капитенску траку која је у исто време и велика обавеза за мене. Ове године тим је млађи и другачије селектован у односу на две прошле сезоне, од када сам ја ту. Млађи смо и сигурно је да ћемо играти другачију кошарку него раније - рекао је Јоровић.

 

Тим

Тим је доста измијењен у односу на прошлу сезону и остала су само четворица играча Драшко Кнежевић (плејмејкер), Александар Радукић (крилни центар), Бранко Јоровић (крилни центар) и Душко Бунић (центар). Током љета у редове Александровчана стигли су Џонатон Џонс (плејмејкер), Младен Јеремић (бек), Ђорђе Милошевић (бек), Миленко Предић (бек), Марко Чакаревић (крило), Ђорђе Дреновац (крило), Никола Драговић (крило), Дражен Зловарић (крилни центар), Марко Шћекић (центар).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана