Почиње Football Friends лига у Бањој Луци

Славко Басара
Почиње Football Friends лига у Бањој Луци

БAЊA ЛУКA - Епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије у понедјељак ће увеличати отварање Дјечије фудбалске академије у Бањој Луци и почетак "Football Friends" лиге.

Ово такмичење које организује Aкадемија заједно са Удружењем младих фудбалера из Бање Луке, а уз помоћ ОФК Спорт тима почиње сљедећег викенда. Наступиће осам клубова у четири старосне категорије, и то: КС Дрим (Челинац), Козара (Градишка), Школа фудбала Aјакс (Лакташи), Младост (Котор Варош), Слобода (Мркоњић Град), Дрим тим (Србац), Слобода Бубамара (Нови Град) и ОФК Спорт тим (Бања Лука). Лигу ће отворити утакмица између дјечака ОФК Спорт тима и Слободе Бубамаре рођених 2001. године.

- У лиги коју ћемо организовати с циљем да популаришемо фудбал и дјецу одвојимо од улице наступиће близу 400 дјечака. Наш циљ је да из године у годину ширимо лигу и да се она игра у свим градовима Републике Српске, али и БиХ. Такмичење ће да буде играно у четири конкуренције од осам до 12 година, а лига је ревијалног карактера - рекао је директор "Football Friends" лиге Радомир Поповић.

Свечано отварање је планирано за понедјељак, 2. новембра, у 14 часова. Поред Његовог преосвештенства Владике Григорија, овом чину требало би да присуствују и министар породице, омладине и спорта у Влади Српске Проко Драгосављевић, градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић, предсједник ФС Републике Српске Миле Ковачевић, директор "Football Friends" фондације Зоран Aврамовић, директор "Стреет њорлд" организације Владимир Борковић. Специјални гост требало би да буде Душан Савић, прослављени фудбалер Црвене звезде.

- Кроз ову лигу хоћемо да афирмишемо и представимо друштвене, привредне, културне и спортске вриједности средине у којој Удружење младих фудбалера дјелује. Такмичењем желимо да дамо подршку борби против допинга, пушења, наркоманије и других штетних утицаја на младе. Осим тога, подстичемо физички развој дјеце и стварамо услове за омасовљавање фудбала у Српској - казао је Поповић.

Пријатељска утакмица

У склопу отварања "Football Friends" лиге и Дјечије фудбалске академије биће одигран и пријатељски сусрет између новинарске и селекције Удружења младих фудбалера. За новинарску селекцију требало би да наступе Владика Григорије, Горан Делић, Драженко Нинић, Винко Мариновић, Игуман Стефан...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана