Pobuna u laktaškom fudbalskom drugoligašu: Odustali od Kupa,ne putuju u Teslić

Glas Srpske
Pobuna u laktaškom fudbalskom drugoligašu: Odustali od Kupa,ne putuju u Teslić

Laktaši - Kriza u fudbalskom drugoligašu Laktaši ovih dana dostigla je kulminaciju. Ekipa je odustala od takmičenja u Kupu OFS Laktaši, jer nisu gostovali kod petoligaša iz Jaružana, Crnog vrha, a igrači najavljuju da neće putovati ni u subotu na prvenstvenu utakmicu u Teslić.

- Poslije meča protiv banjalučkog Željezničara (1:3), odigranog na našem stadionu protekle subote, fudbaleri su najavili da neće dolaziti na treninge. Nezadovoljni su odnosom kluba prema njima, jer su za proteklih šest mjeseci dobili samo pola jedne mjesečne hranarine. Svima je, očigledno, dosta praznih obećanja ljudi iz klupske uprave - rekao je šef stručnog štaba Miljan Bajić koji povremeno nosi i dres nekadašnjeg člana Premijer lige BiH.

Nezavidna novčana situacija i dugovi već godinama prate ovaj kolektiv. Potiču još iz vremena kada je ekipa bila u višim rangovima takmičenja. Zbog toga je klub morao posegnuti i za pozajmicom od jednog prijatelja kluba iz Laktaša koji sada potražuje svojih 10.000 maraka, prijeteći tužbom, koja samo može još više da optereti ionako praznu klupsku kasu. Zbog navodne zauzetosti sjednicom na redovnom poslu u Banjaluci, predsjednik kluba Milan Baštinac juče nije mogao ništa reći o dubiozi koja hronično nagriza temelje ovog drugoligaša. Jasno je da klupsko rukovodstvo očekuje spasonosnu injekciju opštinske uprave, a očigledno je da bi dalja sudbina kluba mogla zavisiti od razumijevanja načelnika Laktaša Ranka Karapetrovića.

B. R.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana