Petrović krči put ka teniskoj eliti

Nikola Lučić
Petrović krči put ka teniskoj eliti

Banjaluka - Ako u Prnjavoru kažete Dražen Petrović, pored pokojnog slavnog košarkaša, većina će se sjetiti i mladog sugrađanina znamenitog imena i prezimena koji polako krči put ka teniskoj eliti.

Osvajanje turnira u Velom Lošinju prethodne sedmice samo je jedan u nizu uspjeha člana Teniskog kluba Olimp Prnjavor, koji se trenutno nalazi u Čakovcu na turniru iz serije “Tenis Evropa”. Najveći problem za Petrovića predstavljaju odlasci na treninge, s obzirom na to da živi u Prnjavoru, a trenira u Banjaluci, ali kada imate veliku volju, ništa nije nemoguće.

- Dolazim na treninge pet puta sedmično, a sada kada sam završio osnovnu školu, biće mi mnogo lakše jer sam srednju upisao u Banjaluci - rekao je Petrović.

On se tenisom počeo baviti sa sedam godina i od tada mu je reket najbolji drug.

- Čim sam prvi put udario lopticu, shvatio sam da je tenis moja najveća ljubav - rekao je Petrović, koji se osvajanjem posljednjeg od dva turnira iz serije “Tenis Evropa” približio ulasku u top 50 evropskih igrača do 16 godina.

Jedan od najvećih uspjeha je plasman u finale “Kaseli kupa” u Majamiju prije dvije godine, kada je malo nedostajalo da dođe do titule. Po završetku turnira u Čakovcu fokus će biti na pripremama za Evropsko prvenstvo do 16 godina koje će se održati u julu u Moskvi.

- Kao i uvijek, daću sve od sebe kako bih došao do dobrog rezultata i novih bodova. U narednom periodu planiram da što je moguće više popravim plasman na listi tenisera do 16 godina - rekao je Petrović, kojem su idoli Rodžer Federer i Novak Đoković.

Za sada ne planira odlazak na neku od poznatih akademija u inostranstvu, ali ono što sigurno može da raduje je saradnja sa Nikolom Pilićem, koji ga je zapazio u Rijeci.

- Pilić smatra da je Dražen dosta dobar, tehnika mu je jača strana, samo treba da ojača. U naredne tri, četiri godine pokušaćemo da pređemo na fjučerse. Daćemo sve od sebe, ali nije lako prognozirati - rekao je Draženov trener Bojan Mičić.

I sam Petrović je zadovoljan savjetima koje je dobio od slavnog trenera i nada se da će u narednom periodu nastaviti da sarađuju.

- Mnogo mi znači što me je primijetio, on je jedan od najvećih tenisera na svijetu i privilegija je trenirati s njim - rekao je Petrović.

Sportska porodica

Ako se uz ime ovog talentovanog tenisera, koje je predodređeno na uspjeh, doda i to da potiče iz sportske porodice, onda ne treba da čude rezultati koje postiže sa svega 15 godina. Draženov otac Željko je nekadašnji atletičar koji je učestvovao na Olimpijskim igrama u Sidneju, dok je majka Slađana bivša karatistkinja, pa je jasno od koga je Dražen naslijedio sportske gene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana