Pavlović odlazi u mali Ajaks

Ivan Dragičević
Pavlović odlazi u mali Ajaks

Banjaluka - Kadetski reprezentativac Srbije i štoper Željezničara sport tim Jovan Vladimir Pavlović novi je igrač slovačkog Trenčina u koji će se preseliti u februaru naredne godine kada postane punoljetan.

Talentovani fudbaler potpisao je ugovor na tri i po godine i tako postao prvi igrač koji je otišao u inostranstvo iz ovog kluba čija škola Sport tim postoji deset godina. Srpskom prvoligašu pripašće procenti od naredne prodaje i obeštećenja koje će Trenčin dobiti kada Pavlović bude mijenjao sredinu, a tada Banjalučani mogu da računaju i na fond solidarnosti UEFA za trening kompenzaciju.

- Presrećan sam što odlazim u klub koji je poznat kao odlična sredina za mlade igrače. Uspješno posluju dugi niz godina, nadam se da će ove sezone izboriti evropske kvalifikacije koje su igrali ranije. Još nisam pričao sa trenerom o svojoj ulozi, plan je da kada odem tamo on procijeni moje mogućnosti, ali se nadam minutaži u prvom timu. Očekujem da mi Trenčin bude dobra odskočna daska u daljem razvoju, preda mnom je naporan rad kako bih nastavio da napredujem - rekao je Pavlović.

Trenčin je klub u vlasništvu Holanđanina Čena la Linga i funkcioniše po sistemu Ajaksove akademije pa zbog toga i nosi nadimak "mali Ajaks". Ling je bivši reprezentativac "oranja", a sarađivao je sa pokojnim Johanom Krojfom. Dobre preporuke za Trenčin su uspješne karijere Martina Škrtela i Stanislava Lobotke, koji su nastupali za slovački tim. Osnivač i predsjednik fudbalske škole Sport tim, koja je sklopila poslovnu saradnju sa Željezničarem, Zlatko Davidović zadovoljan je transferom Pavlovića.

- Ovaj posao posmatramo kao poklon za deceniju poslovanja. Kada smo počeli sa radom imali smo cilj da za jedan olimpijski ciklus lansiramo igrača u inostranstvo. Uspjeli smo sada, a imamo izraženo interesovanje klubova za još neke mlade igrače. Finansijski momenat kod Jovanovog transfera nije nam bio u prvom planu, već smo gledali sredinu koja će biti najbolja za njegov razvoj, a novac će doći kasnije - rekao je Davidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana