Orlovima i Rudaru prijeti kazna KSRS

Milan Zubović
Orlovima i Rudaru prijeti kazna KSRS

Banjaluka - Ženski košarkaški klubovi Orlovi i Rudar sport mogli bi biti kažnjeni ukoliko ne budu ispoštovali odluku Izvršnog odbora Košarkaškog saveza Republike Srpske da igraju u Prvoj ligi RS.

Timovi iz Banjaluke i Ugljevika ne žele da se pomire sa činjenicom da bi u sezoni 2014/15. trebalo da nastupaju u prvoligaškom karavanu te žele da igraju u Ligi BiH. IO KSRS nominuje klubove iz RS za nastup u Ligi BiH i ako ne dobiju podršku svog matičnog saveza, ne mogu se takmičiti. Konačnu odluku donijeće IO zajedno sa predstavnicima klubova.

- Teoretski KSRS može zabraniti nastup Orlovima i Rudaru u Ligi BiH, ali ne želim da prejudiciram stvari. Imamo još vremena da donesemo odluku koja će biti dobra za obje strane i naš prvenstveni interes je da branimo interese košarke Republike Srpske. Ujedno, naša liga bi bila kvalitetnija, dok bi najbolji klubovi imali prohodnost ka završnici šampionata BiH - rekao je predsjednik KSRS Boris Spasojević.

On je naglasio da je IO KSRS postupio po odluci IO KS BiH.

- Na sastanku IO KS BiH rečeno je da će Liga BiH brojati najmanje osam ekipa i ako ih bude manje da se neće igrati. Sad zvanično postoje četiri ekipe koje ispunjavaju uslove da se takmiče, dok Bugojno i Banovići nisu stekli pravo igranja - dodao je Spasojević.

Iz tabora Orlova poručili su da ostaju pri svom stavu i da neće igrati u Prvoj ligi RS.

- Dosljedni smo svojoj odluci koju smo donijeli prije nekoliko dana i za nas bi nastup u Prvoj ligi predstavljao korak unazad. Ekipu smo formirali za takmičenje u mnogo jačoj ligi nego što je to Prva liga RS - izjavio je sekretar Orlova Borivoj Svitlica.

Žrijeb takmičarskih brojeva za Prvu lige RS u obje konkurencije biće obavljen danas i imena ovih klubova trebalo bi da se nađu u bubnju.

Mladi Krajišnik

Generalni menadžer Mladog Krajišnika Brane Čovičković potvrdio je da će njegov klub poštovati odluke IO KSRS.

- Ne želimo da igramo Ligu BiH po predloženom sistemu takmičenja i igraćemo u Prvoj ligi Srpske - kazao je Čovičković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana