Орловима и Рудару пријети казна КСРС

Милан Зубовић
Орловима и Рудару пријети казна КСРС

Бањалука - Женски кошаркашки клубови Орлови и Рудар спорт могли би бити кажњени уколико не буду испоштовали одлуку Извршног одбора Кошаркашког савеза Републике Српске да играју у Првој лиги РС.

Тимови из Бањалуке и Угљевика не желе да се помире са чињеницом да би у сезони 2014/15. требало да наступају у прволигашком каравану те желе да играју у Лиги БиХ. ИО КСРС номинује клубове из РС за наступ у Лиги БиХ и ако не добију подршку свог матичног савеза, не могу се такмичити. Коначну одлуку донијеће ИО заједно са представницима клубова.

- Теоретски КСРС може забранити наступ Орловима и Рудару у Лиги БиХ, али не желим да прејудицирам ствари. Имамо још времена да донесемо одлуку која ће бити добра за обје стране и наш првенствени интерес је да бранимо интересе кошарке Републике Српске. Уједно, наша лига би била квалитетнија, док би најбољи клубови имали проходност ка завршници шампионата БиХ - рекао је предсједник КСРС Борис Спасојевић.

Он је нагласио да је ИО КСРС поступио по одлуци ИО КС БиХ.

- На састанку ИО КС БиХ речено је да ће Лига БиХ бројати најмање осам екипа и ако их буде мање да се неће играти. Сад званично постоје четири екипе које испуњавају услове да се такмиче, док Бугојно и Бановићи нису стекли право играња - додао је Спасојевић.

Из табора Орлова поручили су да остају при свом ставу и да неће играти у Првој лиги РС.

- Досљедни смо својој одлуци коју смо донијели прије неколико дана и за нас би наступ у Првој лиги представљао корак уназад. Екипу смо формирали за такмичење у много јачој лиги него што је то Прва лига РС - изјавио је секретар Орлова Боривој Свитлица.

Жријеб такмичарских бројева за Прву лиге РС у обје конкуренције биће обављен данас и имена ових клубова требало би да се нађу у бубњу.

Млади Крајишник

Генерални менаџер Младог Крајишника Бране Човичковић потврдио је да ће његов клуб поштовати одлуке ИО КСРС.

- Не желимо да играмо Лигу БиХ по предложеном систему такмичења и играћемо у Првој лиги Српске - казао је Човичковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана