Одјеци продаје Градског стадиона у Угљевику: Звијезда засијала, а Рудар се гаси?

Игор Станишић, Душан Репија
Одјеци продаје Градског стадиона у Угљевику: Звијезда засијала, а Рудар се гаси?

Угљевик - Предсједник Звијезде 09 и власник етно-села Станишићи Борис Станишић купио је Градски стадион у Угљевику на лицитацији коју је расписао Основни суд у Бијељини.

Тако је први стадион у БиХ који је добио дозволу да буде домаћин међународних утакмица отишао "на бубањ" због нагомиланих дугова ФК Рудар Угљевик. Својевремено двоструки освајач првенства Републике Српске већ годинама је у финансијској кризи, а како су навели у овом клубу, овакав расплет могао би бити коначна потврда да клуб више неће постојати. "Рудари" су тренутно посљедњи на табели Треће лиге, група исток, са минималним шансама да изборе опстанак и без терена на којем ће играти у будућности.

- Ово је велики ударац. Веома смо разочарани што је до овога морало доћи, а поготово је срамота, јер се никад није десило да било који клуб на овакав начин остане без стадиона. Ово је толико тежак ударац да ћемо се тешко опоравити и, како сада ствари стоје, клуб ће се угасити - поручили су из Рудар Угљевика.

Судски поступак покренула је "Електро-Бијељина" због дуга за електричну енергију од око 240.000 марака, али ће, по свему судећи, од продаје стадиона бити намирен дуг од 800.000 марака према Пореској управи.

С друге стране, стадион капацитета 5.000 сједећих мјеста требало би да буде одскочна даска за Звијезду 09 која ће, према Станишићевим ријечима, у наредном периоду "напасти" улазак у Премијер лигу.

- Мислио сам да је у бољем стању и мораћемо да уложимо још новца у реконструкцију. Терен је катастрофалан, много је смећа око стадиона, а мораћемо промијенити и све столице. Ипак, сада можемо да размишљамо о Премијер лиги - рекао је Станишић који ће у посјед стадиона доћи тек за мјесец.

Он је истакао да жели наставити сарадњу са људима у клубу из Угљевика и жели да улаже у омладински школу, а план је да у Рудару буду млађи играчи који би се развијали за први тим Звијезде.

- То би била вишеструка корист за оба клуба. Желимо у елиту и већ смо почели да правимо планове и екипу са којом ћемо прво напасти титулу првака РС - рекао је Станишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана