Нови премијерлигаш довео Радосава Алексића, Ениса Садиковића и Дениса Чомора

Данијел Радујковић
Нови премијерлигаш довео Радосава Алексића, Ениса Садиковића и Дениса Чомора

Бањалука - Тренер Крупе Слободан Старчевић имао је доста разлога за задовољство протеклог викенда, прво јер су екипу појачали Радосав Алексић, Енис Садиковић и Денис Чомор, а онда јер су његови изабраници савладали Металеге са 2:1 у првом припремном мечу за нову сезону.

Након што су раније дошли Ајдин Реџић (Борац), Ирфан Јашаревић (Травник) и Зоран Милутиновић (Рудар Приједор), новог премијерлигаша из РС појачала су још три квалитетна и искусна играча. Алексић и Чомор ће ојачати дефанзивну линију тима. Први је доскора био у Травнику, а други је својевремено наступао за Славију, Олимпик и Сарајево. За разлику од њих, Садиковић је некадашњи играч Жељезничара и игра у везном реду. Њих тројица додатно ће појачати конкуренцију у екипи која је успјешно одиграла први припремни меч. Крупа је била боља од такође новог премијерлигаша Металегеа из Јајца. Екипа ће тако у добром расположењу данас отпутовати на Златибор гдје ће наставити припреме за дебитантски наступ у Премијер лиги БиХ.

- С обзиром на то да радимо двије седмице и да имамо три нова играча, могу бити задовољан оним што смо одиграли у оба полувремена. То нам даје подстрек за наредни рад који нас очекује. На Златибору ћемо радити у мало измијењеном саставу, јер ће нам се прикључити појачања. Они су искусни премијерлигашки фудбалери, а довели смо их како би наш квалитет и младост надокнадили искуством које је неопходно у најјачем рангу - казао је Старчевић.

На српској планини играчи Крупе ће остати до 9. јула, а тамо ће одиграти још четири припремна меча за нову сезону. Прво ће већ у сриједу копља укрстити са екипом Младости из Лучана, наредни противник 2. јула је Спартак Суботица, три дана касније снаге ће одмјерити са Јавором из Ивањице, а посљедњи меч на програму је 9. јула и то највјероватније против првака Црне Горе Младости из Подгорице. Док играчи буду радили на Златибору, управа клуба покушаће да доведе нападача.

- Жељели смо да у свакој линији доведемо по једног играча и остало нам је још да појачамо напад. Са још једним играчем заокружили бисмо овај прелазни рок. Надамо се да ћемо ускоро ријешити и то, а онда бисмо имали довољно искуства и квалитета да уђемо у првенство и боримо се за средину табеле - додао је Старчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана