Нови окршај Борца и Крупе у осмини финала Купа БиХ

Дарко Пашагић
Нови окршај Борца и Крупе у осмини финала Купа БиХ

Бањалука - За два бањалучка премијерлигаша Борац и Крупу жријеб осмине финала Купа БиХ био је немилосрдан, па ће 25. октобра међусобно одлучити ко ће се пласирати у сљедећу фазу такмичења.

Биће ово трећи окршај у историји ова два клуба, а оба претходна одиграна су ове године. Први је био 25. маја, када је на Градском стадиону у финалу Купа Бањалуке Борац славио послије бољег извођења пенала са 4:3, а у другом одиграном 24. септембра у Крупи на Врбасу у оквиру Премијер лиге БиХ домаћин је славио са 2:0.

- Респектујемо Крупу, која је показала да има добру екипу, али ће ово бити идеална прилика да им се реванширамо за пораз у првенству. Жреб је био такав и обећава садржајну и јако захтевну утакмицу. Ако желимо да далеко догурамо у најмасовнијем такмичењу, а желимо, најмање је битно ко је противник. Хендикеп нам ће бити сигурно што у овом сусрету нећемо моћи рачунати на Александра Радуловића, који је у финишу сусрета са Зрињским сломио ножни прст. По проценама лекара паузираће најмање три седмице - нагласио је шеф стручног штаба Борца Зоран Милинковић.

Везни фудбалер Борца Младен Веселиновић се опоравио од повреде. Биће у комбинацији за наредне сусрете "црвено-плавих", па тако и за меч са Крупом у Купу.

- Прижељкивали смо неког из нижих рангова такмичења, али се ето десило да смо добили једног од најтежих ривала. Међутим, на нашем терену ми смо увијек фаворити и очекујем да прођемо у наредну рунду такмичења. Очекујем и велику подршку са трибина, која у оваквим сусретима често зна да буде пресудна - истакао је Веселиновић.

Кормилар Крупе Слободан Старчевић је позвао на опрез и изјавио да Борац није екипа од прије нешто мање од мјесец, када су их добили у првенству са 2:0.

- Већ су се привикли на начин рада новог тренера Милинковића и подигли су се послије ове двије посљедње утакмице у којима су освојили четири бода. Озбиљан противник с обзиром на то да се игра на Градском стадиону, али вјерујем да нисмо без шансе - рекао је Старчевић.

Везни фудбалер Крупе Слободан Милановић очекује тежак и неизвјестан меч.

- Играмо на њиховом терену, што им даје малу предност, али то не мора да буде пресудно. Вјерујем да ћемо пружити одличну партију и успјети да се пласирамо међу осам најбољих у најмасовнијем такмичењу - нагласио је Милановић.

Интересантно, жријеб је поново спојио Леотар и Звијезду 09, који су недавно одмјерили снаге у Купу РС, а бољи је тада био друголигаш са југа Српске послије бољег извођења једанаестераца.

Остали парови

У осталим паровима осмине финала Купа БиХ састају се: Жељезничар (Сарајево) - Младост (Добој Какањ), Широки Бријег - Витез, Сватовац (Пољице) - Слога (Симин Хан), Братство (Грачаница) - Слобода (Тузла), Рудар Приједор - Челик, Олимпик - ГОШК. Утакмице осмине финала играју се 25. октобра у терминима од 15 и 18 часова, а у овој фази такмичења игра се само један сусрет. Уколико послије 90 минута резултат буде изједначен, одмах ће се приступити извођења једанаестераца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана