Ненад Трајковић, тренер Игокее: Осам минута смо играли одбрану

Милан Зубовић
Ненад Трајковић, тренер Игокее: Осам минута смо играли одбрану

Лакташи - Кошаркаши Игокее као да нису довољно озбиљно схватили упозорења свог тренера Ненада Трајковића да једнаком мјером морају одговорити на агресивну игру Меге и никако не смију допустити да се противник "разлети" по терену што је на крају и пресудило побједника.

Иако се домаћи тим вратио из резултатског минуса и увео меч у неизвјесну завршницу није имао снаге или времена да направи потпуни преокрет па је поражен (79:80). Покушај Вука Радивојевића са скоро пола терена за побједу није био прецизан па су гости могли почети да славе. Трајковић је упозоравао да морају бити енергичнији против полетног тима из Сремске Митровице који своје ривале ломи пресингом по цијелом терену и јаким ритмом, али тога није било што се јасно види у броју скокова јер су гости имали чак 46 ухваћених лопти наспрам 27 домаћина чији су играчи имали 11 мање изгубљених лопти и били мирније руке са линије слободних бацања (25/26) што је мучило изабранике Дејана Милојевића (6/14), али су Александровчани подбацили у шуту за три (8/30) и два поена (15/39).

- Мега је заслужено победила јер је контролисала утакмицу све време. У првом полувремену дозволили смо им да играју како желе и лоше смо играли одбрану. Нисмо дошли до јефтиног коша кроз контранапад, а до посљедњих осам минута нисмо ни играли одбрану. Нисмо искористили наше играче у нападу како смо тренирали и нисмо се снашли на њихово преузимање. Хтели смо да дамо кош из рекета, али нисмо јер су то добро бранили. Уласком Далибора Илића на крају добили смо енергију и били у прилици да победимо, али то не би било заслужено је је Мега све време имала контролу - изјавио је Трајковић.

Рекао је да Сава Лешић није имао шутерско вече.

- Неке ствари покушали смо да урадимо са Зубчићем и Лешићем који су добри у шуту за три поена, али нису имали своје вече. Сава није био расположен за шут и није имао ни 20 одсто шута из игре - рекао је Трајковић.

Без фаула

Занимљиво је да Игокеа направила само 16 прекршаја за 40 минута игре.

- Мали број прекршаја је недопустив и у првом полувремену смо их направили осам. Играчи као да не схватају да могу направити фаул када их играч прође, али изгледа да немају ту навику и мораћемо радити на томе да је фаул тактички потез - казао је Трајковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана