Ненад Лалатовић, тренер Црвене звезде, за Глас Српске: Памтим гостовање Борцу 2001. године

Милан Зубовић
Ненад Лалатовић, тренер Црвене звезде, за Глас Српске: Памтим гостовање Борцу 2001. године

Бањалука - С обзиром на то да у Бањалуци и Републици Српској имамо армију навијача, за нас ће велико задовољство и част бити да у петак одиграмо контролну утакмицу са Борцем у Бањалуци. Уједно, то ће за нас бити и одлична провера, јер Борац је квалитетна екипа. Све у свему, радујем се утакмици.

Изјавио је за "Глас Српске" тренер Црвене звезде Ненад Лалатовић, чији ће тим сутра бити гост "црвено-плавог" тима од 17 часова.

Младом стручњаку, који је пред почетак ове сезоне сјео на клупу вољеног клуба, у којем је направио прве фудбалске кораке и одакле се отиснуо у иностранство, ово неће бити први долазак на Градски стадион у Бањалуци. Он је био члан Звездиног тима који је 24. априла 2001. године био гост Борца на прослави 75. рођендана најславнијег бањалучког клуба. Звезда је тада славила резултатом 1:0, а стријелац јединог поготка био је Бранко Јелић.

- Био сам члан тима који је гостовао пре 13 година и то је један од момената из каријере који добро памтим. Тада смо дочекани како доликује од стране клуба, али и наших навијача који су се окупили на северној трибини - истакао је Лалатовић.

Због обавеза у репрезентативним селекцијама Србије Београђани неће бити комплетни у сутрашњем мечу, а између осталих, изостаће голман Предраг Рајковић, Марко Петковић, Александар Ковачевић, Дарко Лазић, Саво Павићевић...

- Истина је да смо ослабљени и нећу моћи да поведем девет играча, односно десет, јер је Данијел Аврамовски повређен. Шта да се ради, тако је увек када је репрезентативна пауза. Сви остали биће спремни да са квалитетом и поносом носе црвено-бели дрес - казао је Лалатовић.

Садашњи тренер Борца Винко Мариновић својевремено је био капитен Звезде, баш као и Лалатовић, док је члан Бањалучана Владан Грујић бранио боје клуба из Љутице Богдана.

- Познајем обојицу, али, нажалост, немамо никакав контакт. Само сам чуо о њима и сад ћемо имати прилику да се боље упознамо - казао је Лалатовић.

Према искреном признању, није довољно упознат са фудбалским приликама у Републици Српској и БиХ.

- Не пратим превише фудбал у РС и БиХ, иако сам довољно информисан, односно знам која екипа колико вреди и може, односно ко су најбољи играчи - рекао је Лалатовић.

У досадашњих осам кола Јелен суперлиге Црвена звезда је остварила шест побједа и два ремија, те за водећим Партизаном заостаје један бод, као и за другопласираном Војводином.

- Већ сам о томе много пута говорио. Имамо само два ремија и седам победа. Мислим да је то добар резултат, посебно ако у виду имамо околности као што су одлазак великог броја играча у односу на прошлогодишњу екипу, као и одлазак капитена Ненада Милијаша после три кола овог шампионата. Играчи који су долазили углавном нису прошли комплетне припреме и тешко је од њих очекивати пун квалитет. Мислим да ће бити све боље и боље како време пролази - изјавио је Лалатовић.

Вечити дерби

Послије репрезентативног викенда слиједи дерби са Партизаном, који ће Лалатовићу бити дебитантски на клупи Звезде.

- Дерби је најлепша утакмица српског фудбала, уједно и најтежа, односно најбоља. Очекујем, наравно, резултат сходан реномеу Црвене звезде, а такав ће нам бити и приступ. Жао ми је једино што се меч игра после паузе у којој немам комплетан тим јер сам желео да се што боље припремимо и уиграмо за ту утакмицу. Ипак, то не умањује наше амбиције и очекивања и желимо да остваримо победу - казао је Лалатовић.

 

Лична карта

Име и презиме: Ненад Лалатовић

Мјесто рођења: Београд

Датум рођења: 22. децембар 1977.

Клубови

1994-2002. Црвена звезда

1995-96. ОФК Београд (позајмица)

1997. Раднички КГ (позајмица)

1997-99. Милиционар (позајмица)

2003-2005. Шахтјор Доњецк

2003-2004. Волфзбург (позајмица)

2006. Земун

2006-2007. ОФК Београд

Репрезентација СРЈ: 1 наступ

Тренерска каријера

2010-11. Срем

2011-13. Пролетер

2014. Напредак

2014. Црвена звезда

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана