Неђо Шука, нападач Алфа Модриче: Телефон стално звони, сви честитају

Бране Радуловић
Неђо Шука, нападач Алфа Модриче: Телефон стално звони, сви честитају

Модрича - Фудбалери Алфа Модриче направили су истински подвиг тријумфом у гостима против Радника из Бијељине (3:2) у првом сусрету полуфинала Купа Републике Српске.

Јунак утакмице, одигране у Дворовима, био је нападач гостију Неђо Шука, а његов својеврсни "блицкриг", головима у 54. и 55. минуту, донио је друголигашу сензационалну побједу и посебно мјесто овог меча у будућем годишњаку модричког клуба.

- Од сриједе увече стиже ми на десетине позива познаника и пријатеља, који ми честитају на учинку, али и побједу тима над прошлогодишњим освајачем Купа. Нисмо се надали, па се још једном показало да фаворити нама, аутсајдерима, могу бити добра инспирација. Побједа годи, али смо свјесни да још није завршен посао око пласмана у финале - рекао је Шука.

У редове некадашњег шампиона БиХ стигао је прошлог љета. Каже да су га лијепо прихватили, па ће у овом граду остати најмање до краја сезоне.

- Планирамо да задржимо челну позицију у Другој лиги, група запад, а све бисмо могли ријешити већ наредног викенда, када гостујемо једином конкуренту за шампионско звање, саставу Младости у оближњој Доњој Слатини. Дјелујемо као сложна породица, гдје свако зна своје обавезе, па успјех неће изостати. Модрича ће већ за три мјесеца поново добити прволигаша - истакао је 31-годишњи нападач и јунак са стадиона Пролетера у Дворовима.

За Шуку би се могло рећи да је у једном сегменту рекордер српског фудбала. Из родног Сокоца, гдје је својевремено прошао све млађе клупске селекције Гласинца, кренуо је у одисеју коју још није окончао. Алфа Модрича је 13. клуб чији дрес носи. Уз тријумф против Радника, у незаборавној успомени му је остао резултат, од прије четири године, против тадашњег прволигаша Крупе (5:1), када је носећи дрес Дрине ХЕ постигао четири гола.

С обзиром на његову авантуристичку навику да воли да мијења клубове и да га не држи једно мјесто, Шука не гарантује да ће се зауставити на досадашњих 13 екипа. Међутим, прије одласка жели да са колегама прослави титулу друголигашког првака.

Организација

Неђо Шука је похвалио и тренутну ситуацију у Алфа Модричи.

- Послије дужег времена ситуација је много боља. Отклоњене су неке раније појаве које су кочиле овај колектив. Не смијемо заборавити да је клуб био првак БиХ, да је имао чиме да се похвали и у Купу на државном нивоу. Дошло је вријеме да се са кормиларом Драгом Свитлицом вратимо на старе стазе успјеха - истакао је Шука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана