Најбољи каратисти Ђиона из Бихаћа

Дарко Пашагић
Најбољи каратисти Ђиона из Бихаћа

Бањалука - Карате клуб Ђион из Бихаћа имао је највише успјеха на петом "Граве Енергија купу", који је у организацији КК Енергија одржан у спортској дворани "Борик".

На смотри, која је трајала два дана, екипа из Бихаћа заузела је прво мјесто у генералном пласману са освојених 46 поена и 26 одличја (седам златних, шест сребрних и 13 бронзаних). Друго мјесто припало је "Шеснаестој" из Бањалуке са 38 поена и 25 одличја (три златне, седам сребрних и 15 бронзаних), док је трећи Глобус из Чаковца са 37 поена и 17 медаља (осам златних, четири сребрне и пет бронзаних.

На овој смотри наступило је 988 такмичара из 86 клубова и десет држава: Аустрије, Њемачке, Бугарске, Мађарске, Словачке, Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе и БиХ, који су се такмичили у свим старосним категоријама у катама и борбама, екипно и појединачно.

- Одзив је задовољавајући, мада смо очекивали далеко већи број такмичара. Наиме, прошле године смо имали више од 1.500 такмичара и то је био разлог што смо се одлучили да ове године смотра траје два дана. Првог дана наступила су дјеца, односно све старосне категорије до 14 година, а другог дана кадети, јуниори и сениори - нагласио је предсједник Енергије Бранко Дерајић.

По његовим ријечима, највећи разлог за нешто мањи број такмичара од очекиваног су првенства, која су се протеклог викенда одржавала у Србији и Црној Гори.

- На распореду су били државни шампионати у ове двије земље, тако да је јако мали број такмичара одатле стигао у Бањалуку. Ипак, када се све сабере и одузме, морамо бити задовољни, јер је јако тешко у два дана на једном такмичењу окупити оволико каратиста. Оно што нам још више годи су похвале, које смо добили са свих страна. То нам је мотив да наставимо и даље у истом ритму и да и даље стварамо шампионе, који ће у будућности бити окосница каратеа не само у Републици Српској, већ и у БиХ - додао је Дерајић.

Домаћин

Домаћин је био најуспјешнији по броју освојених медаља, али се његови резултати нису рачунали у генералном пласману. Ипак, остаће уписано да су такмичари Енергије освојили чак 37 одличја (11 златних, 13 сребрних и 13 бронзаних) и то само у борбама.

- Још једном смо показали да смо без премца, али је обичај на оваквим смотрама да се резултати домаћина не броје у генералном пласману. Наш резултат још више добија на вриједности када се зна да смо као и увијек наступили само у борбама - нагласио је тренер Енергије Борис Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана