Milutinović donio Krupi tri zlatna boda

Darko Pašagić
Milutinović donio Krupi tri zlatna boda

Banjaluka ­- Fudbaleri Krupe tek u petom kolu stigli su do prve prvenstvene pobjede, a pred izabranicima Slobodana Starčevića oružje je položio zenički Čelik, koji je savladan sa 1:0.

U utakmici u kojoj je domaćin dominirao, uputivši 20 udaraca prema golu (šest u okvir gola), izveo 14 kornera i stvorio veliki broj izglednih prilika, trenutak odluke desio se tek u 79. minutu. Igrača Krupe Miljana Ljubenovića nepropisno je u kaznenom prostoru zaustavio golman tima sa "Bilinog polja" Matej Marković, a sa penala siguran je bio Zoran Milutinović i pogodio za 1:0 i radost pristalica Krupe. Dvadesetak minuta ranije, tačnije u 60. minutu, Aleksandar Vukotić je u svom kaznenom prostoru srušio igrača Čelika Aldina Šišića, ali je udarac sa bijele tačke Aidina Mahmutovića pogodio stativu.

- Konačno smo uspjeli doći do pobjede. I ovog puta stvorili smo veliki broj izglednih prilika, ali jednostavno nas neće gol. Može se reći da smo imali i dosta sreće, jer Čelik nije realizovao penal, a moj šut sa bijele tačke je prešao preko ruke Markovića, ali ipak završio na pravom mjestu - naglasio je strijelac jedinog gola na utakmici Milutinović.

U Krupu je stigao na početku prošle, debitantske sezone u Premijer ligi.

- Teško je upoređivati ove dvije sezone. Tada smo za sve bili potpuna nepoznanica, neki su nas i potcjenjivali i smatram da je zato bilo daleko lakše igrati. Sada su svi vidjeli da posjedujemo kvalitet, dobro nas "skautiraju", tako da nam je daleko teže igrati. Međutim, siguran sam da ćemo, kako prvenstvo bude odmicalo, sve lakše igrati, ali i da će strijelci veoma brzo proraditi - nastavio je Milutinović.

U narednom kolu Krupa gostuje kod povratnika u elitu GOŠK-a.

- Oni se nalaze u istom položaju kao mi prošle sezone i za sve su velika nepoznanica. Ipak, smatram da je riječ o ekipi sa kojom se možemo ravnopravno nositi. U Gabelu putujemo sa željom da osvojimo tri boda, mada ne bismo bili nezadovoljni i remijem - dodao je Milutinović.

Strateg Krupe Slobodan Starčević je naglasio da je zadovoljan igrom, ovog puta i rezultatom, ali da ga i dalje brine neefikasnost.

- Naprosto nije jasno koliko prilika možemo da promašimo. Srećom, te neiskorišćene šanse protiv Čelika nisu nam se osvetile i uspjeli smo doći do pobjede kojom smo se probili ka sredini tabele. Poslije ovog trijumfa lakše se diše i sa puno optimizma dočekujemo meč u Gabeli u kojem bi, nadam se, trebalo da zabilježimo još jednu pobjedu, kojom bismo se probili u gornji dio tabele - istakao je Starčević.

Šesto kolo

U šestom kolu Premijer lige koje se igra u subotu i nedjelju, 26. i 27. avgusta, sastaju se: Vitez - Zrinjski (subota, 17 časova), Čelik - Sloboda (nedjelja, 17), GOŠK - Krupa (nedjelja, 17), Mladost - Radnik (subota, 17), Željezničar - Široki Brijeg (subota, 20), Borac - Sarajevo (nedjelja, 20 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana