Miljan Ljubenović, fudbaler Krupe: Proradile emocije poslije gola u derbiju

Danijel Radujković
Miljan Ljubenović, fudbaler Krupe: Proradile emocije poslije gola u derbiju

Banjaluka - Inače nemam običaj da skidam dres nakon postignutog gola, ali sve emocije su proradile tada i bio sam presrećan. Nije mala stvar dati gol u ovakvom derbiju protiv Borca.

Kazao je ovo fudbaler Krupe Miljan Ljubenović (22), koji je postigao vodeći pogodak za svoju ekipu u pobjedi na Borcem od 2:0 u prvom ligaškom meču ovih ekipa. On nije postigao bilo kakav gol, već jedan od najljepših ove sezone u Premijer ligi BiH, pošto je odlično šutirao sa nekih 25 metara. Omaleni ofanzivac tako je trasirao put svojoj ekipi ka pobjedi, a to mu je prvenac u ovom prvenstvu nakon dvije zabilježene asistencije.

- Mojim pogotkom slomili smo njihov otpor, ali nadam se da ću nastaviti niz golova i asistencija. Bila je to tvrda utakmica na početku, oni su dobro stojali prvo poluvrijeme. Igrali smo po njihovom ritmu, nismo imali rešenja za tu postavku i šanse, sve se dešavalo na sredini terena. Bio je sastanak na poluvremenu, trener nam je dao instrukcije da ubrzamo igru, da pokušavamo sa šutevima. Krenuli smo malo brže i došla su dva šuta, ne zna se koji je bolji gol. Tu smo prelomili, a znamo dobro da sačuvamo prednost na našem terenu, što smo i uradili - istakao je Ljubenović.

Ovim trijumfom ekipa iz Krupe na Vrbasu skočila je na četvrto mjesto na kojem su završili prošle sezone. Tada su bili prava senzacija u Premijer ligi BiH, a Ljubenović vjeruje da mogu ponoviti nešto slično.

- Ekipa je ista, plus što smo se pojačali, hemija je i dalje u svlačionici. Beležimo dobre rezultate iako start nije bio dobar, ali vraćamo se. Imali smo tri vezane pobede pre poraza od Željezničara, polako se vraća prepoznatljiva igra i atmosfera iz prošle sezone. Nadam se da ćemo ovako nastaviti i da ćemo izboriti plasman u Ligu za prvaka - kazao je Ljubenović.

Pred "plavo-bijelima" je još jedan težak meč prije reprezentativne pauze, jer nakon Željezničara i Borca slijedi gostovanje Sarajevu.

- Ovaj trijumf nam dosta znači, posle poraza od Željezničara od 1:4 skupili smo snage da se psihički vratimo. Borac je veći klub, a mnogi su meč najavljivali kao derbi, bilo je i malo pritiska, tako da nam je ova pobeda dosta donela. Sada rasterećeno idemo u Sarajevo, da se nadigravamo - zaključio je Ljubenović.

"Jao, bože, šta ću ovde"

Miljan Ljubenović u Krupu je došao u ljeto 2015. godine iz Spartaka Subotice i kako je kazao, nije se pokajao.

- Kada sam došao iz Spartaka u malo mesto gde se igrala Prva liga RS rekao sam: "Jao, bože, šta ću ja ovde", ali kasnije sam shvatio da je to jedna velika porodica. Ljudi su uložili emocije i sve što imaju. Pravile su se svlačionice, ulaskom u Premijer ligu radilo se na tribinama, uložilo se dosta toga da možemo da igramo. Oni ovo smatraju kao svoj dom i ja sam ga prisvojio. Treću godinu igram u Krupi, nikada nisam pomislio da nešto ne štima. Krupa je neverovatna sredina - kazao je Ljubenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana