Mikić: Idemo na sve trofeje

Siniša Kotaraš
Mikić: Idemo na sve trofeje

Banjaluka - Ekipa Borac m:tela odigraće večeras (19 časova) odgođenu utakmicu 14. kola Premijer lige, u kojoj će u svom “Boriku” ugostiti Slogu iz Gornjeg Vakufa.

Biće to za “crveno-plave” šesta takmičarska utakmica u februaru, a još žešći tempo ih očekuje u martu, kada će izabranici Mirka Mikića odigrati čak devet susreta. U svemu tome Borac će se boriti na čak četiri fronta - Čelendž kup, Premijer liga, Kup BiH i Kup RS, pa se postavlja pitanje hoće li moći da izdrži ovako žestok tempo.

- Moramo izdržati, nije ovo ni prvi ni posljednji put da neka ekipa igra tri domaća i jedno međunarodno takmičenje. Nema kalkulisanja, odlično smo spremljeni, ima nas dovoljno, tako da imamo vjerovatno najdužu klupu na domaćoj sceni. Igrači, sami po sebi, uvijek više vole da igraju nego da treniraju, a nama problem predstavlja što u ritmu srijeda - subota uopšte nemamo vremena da na treninzima igramo između sebe. Sve se svodi na neke taktičke vježbe u odbrani i napadu i skautiranje protivnika, odnosno razgovor o predstojećem meču - ističe trener Mikić.

I pored napornog rasporeda, Banjalučani ne kriju ambicije da u sve četiri takmičenja odu do kraja.

- Očigledno je da nama nema lakog protivnika ni u pripremnim utakmicama, a kamoli u nekom polufinalu. Što se tiče Čelendž kupa, ne predajemo se bez obzira na to što smo na papiru autsajderi. I tu vidimo svoju šansu. Kada je u pitanju Premijer liga, mi ne želimo da na kraju regularnog dijela završimo na drugom, već na prvom mjestu. Zaista mislim da to možemo dostići. Sve što treba da uradimo je da odigramo tri dobre gostujuće utakmice, uz kontinuitet na svom terenu, a negdje će se sigurno dogoditi kiks naših rivala. Mada smatram da se prvenstvo neće riješiti u derbijima u Visokom i Gračanici - rekao je Mikić.

Ove sezone na snazi je novi sistem takmičenja po kojem poslije prvog dijela sedam prvoplasiranih ekipa, uz Izviđač, završnicu igra po kup sistemu.

- Dosta nezgodan sistem, koji daje šansu i slabijim ekipama, sa slabijim igračkim kadrom, da u dvije utakmice iznenadi favorita. Ali, ja sam ubijeđen da niko od rivala, bez obzira na ime, ne može da nas nadigra u dvije utakmice. Smatram da smo dosta jaki da nadoknadimo neki eventualni minus ili, ako smo prvo domaćini, da napravimo dobar rezultat za revanš. U Kupu BiH se zna, branimo trofej i nećemo ga predati nekom drugom bez velike borbe, baš kao i u Kupu Republike Srpske - pojasnio je Mikić.

 

Podrška navijača

Strateg Borca posebno je apostrofirao podršku koju njegovoj ekipi pružaju “lešinari”.

- Zaista nam njihova podrška mnogo znači. Teško da bismo i drugi put pobijedili Švijesu da nas nisu oni ponijeli u finišu. Takođe, vidjeli ste i na posljednjim dvjema utakmicama, u Doboju i Derventi, koliku smo podršku od njih dobili, pa se nadam da će i večeras napuniti tribine “Borika” i pomoći nam da nastavimo pobjedonosni niz - istakao je Mikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana