Međunarodna atletska ulična trka Banjaluka 2016: Kenijci ponovo najveći favoriti

D. Ra.
Međunarodna atletska ulična trka Banjaluka 2016: Kenijci ponovo najveći favoriti

Banjaluka - Međunarodna atletska ulična trka "Banjaluka 2016" biće održana sutra sa početkom u 13 časova, a glavna seniorska trka na programu je od 14.10.

Biće ovo 16. put da se trči ulicama Banjaluke, a manifestacija se održava u sklopu proslave Dana grada, 22. aprila. Biće ukupno deset trka uz učenike osnovnih i srednjih škola koji će trčati od Trga Krajine do Narodnog pozorišta. Što se tiče trke seniora, oni će se takmičiti na 3.000 metara.

- I ove godine očekujemo da ćemo imati između 3.000 i 4.000 učesnika, a seniora bi trebalo da bude 20. Pored domaćih takmičara, biće ponovo tri atletičara iz Kenije Edvin Ćiriot Meli, Mozes Kipruto Kibire i Vajklif Klipkorir Bivot, a dolazak je potvrdio i prvak Balkana Elzan Bibić iz Srbije. Očekujemo da hrvatski takmičari potvrde dolazak i vjerujem da će ponovo biti odlična trka. Već do 12 časova održaćemo promotivnu školu atletike za najmlađe gdje se može uključiti ko god hoće - kazao je trener Borca Nebojša Matijević, koji je ujedno organizator manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana