Међународна атлетска улична трка Бањалука 2016: Кенијци поново највећи фаворити

Д. Ра.
Међународна атлетска улична трка Бањалука 2016: Кенијци поново највећи фаворити

Бањалука - Међународна атлетска улична трка "Бањалука 2016" биће одржана сутра са почетком у 13 часова, а главна сениорска трка на програму је од 14.10.

Биће ово 16. пут да се трчи улицама Бањалуке, а манифестација се одржава у склопу прославе Дана града, 22. априла. Биће укупно десет трка уз ученике основних и средњих школа који ће трчати од Трга Крајине до Народног позоришта. Што се тиче трке сениора, они ће се такмичити на 3.000 метара.

- И ове године очекујемо да ћемо имати између 3.000 и 4.000 учесника, а сениора би требало да буде 20. Поред домаћих такмичара, биће поново три атлетичара из Кеније Едвин Ћириот Мели, Мозес Кипруто Кибире и Вајклиф Клипкорир Бивот, а долазак је потврдио и првак Балкана Елзан Бибић из Србије. Очекујемо да хрватски такмичари потврде долазак и вјерујем да ће поново бити одлична трка. Већ до 12 часова одржаћемо промотивну школу атлетике за најмлађе гдје се може укључити ко год хоће - казао је тренер Борца Небојша Матијевић, који је уједно организатор манифестације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана