Meč istine rukometaša Borca u Holandiji

Dušan Repija
Meč istine rukometaša Borca u Holandiji

Banjaluka - Golman Borca m:tel Tibor Ivanišević pun je optimizma pred subotnji revanš meč trećeg kola Kupa EHF protiv OCI Limburga Lajonsa (19.30 časova) uprkos porazu Banjalučana na svom parketu u prvoj utakmicu (29:31).

Odlični golman vjeruje da će njegovi saigrači i on konačno pronaći formulu da savladaju Holanđane, pošto su u dva odmjeravanja snaga doživjeli neuspjehe.

- Ovo je drugačiji meč od dva prethodna. Stvar je jasna, više nema popravnog, što samim tim menja sve. Prvi duel u kvalifikacijama za Ligu šampiona nije imao gotovo nikakav značaj, a utakmica u "Boriku" prije sedam dana bila je samo prvo poluvreme. Sada u Sitardu moramo da pokažemo da smo prava ekipa, da imamo kvalitet za grupnu fazu  - rekao je Ivanišević.

Odlični golman voli da brani utakmice koje su pune naboja i u kojim nema popravnog.

- Letos sam bio u sličnoj situaciji. Sa reprezentacijom Srbije sam nastupao na Univerzijadi u Južnoj Koreji, protiv koje smo se borili za finale. Bio je veliki pritisak, cela dvorana protiv nas, ali smo uspeli da slavimo. Slično je bilo i protiv Hasluma u drugom kolu. U nekim momentima meča imali smo prednost i po devet golova razlike, tako da ne vidim razlog zašto ne bismo savladali Lajonse bar sa tri, što nam garantuje prolaz. Zašto ne bismo slavili i ubedljivije - rekao je Ivanišević.

Momak koji je rođen u Mostaru, a karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, sakupio je u prvom meču deset odbrana, ali je u nekoliko navrata bio ostavljen na milost i nemilost protivničkim igračima, koji su brzom igrom dolazili do lakih golova.

- To moramo da zaustavimo. Ekipa koja to ne uspe neće se dobro provesti. Izvukli smo pouke iz prvog meča i ubeđen sam da će ovog puta biti drugačije - zaključio je Ivanišević.

Mađari na centru

Mađarske sudije Peter Herceg i Peter Šudi sudiće meč u Sitardu. U dvorani "Fitland HL", koja ima kapacitet 2.500 mjesta, očekuje se više od 2.000 navijača.

Trivundža igra

Jedan od ključnih igrača Borca Srđan Trivundža nije dodatno kažnjen zbog crvenog kartona na prvom meču i biće adut Borisa Dvoršeka.

- Nismo dobili nikakvo obavještenje iz EHF-a o drugačijoj odluci, a sudije i delegat su odmah poslije prvog meča rekli da neće biti dodatno kažnjen - rekao je Dvoršek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana