Marinovića brine neefikasnost

Darko Pašagić
Marinovića brine neefikasnost

BANjALUKA - Fudbaleri Borca u sedmom kontrolnom susretu u sklopu priprema za nastavak sezone poraženi su u Krupi na Vrbasu od prvoligaša Tekstilca sa 0:1.

Gol odluke postignut je u 45. minutu kada je pojačanje Dervenćana Mirza Hasanović, koji je stigao iz šamačkog Borca, zatresao mrežu nemoćnog Asmira Avdukića.

- Susret sam započeo sa ekipom koja bi trebalo da bude startna u meču prvog proljećnog kola u kome 28. februara dočekujemo "fenjeraša" Mladost iz Velike Obarske. U timu nije bilo Miloša Žeravice i Vladana Grujića, koji će taj susret propustiti zbog kartona zarađenih u prvom dijelu sezone - naglasio je šef stručnog štaba Banjalučana Vinko Marinović.

Njegovi izabranici bili su znatno bolji rival, četiri puta je pogođen okvir gola, ali je ipak jedna greška Borčeve odbrane presudila u korist trenutno osmoplasiranog tima Prve lige Srpske.

- Stvorenim šansama mogu da budem zadovoljan, jer smo ih imali sedam, osam. Od toga, naš najbolji strijelac Joco Stokić ih je imao čak pet i tri puta je pogodio okvir gola. Međutim, realizacija nam je u ovom trenutku veliki problem, ali se nadam da će strijelci uspjeti da u nastavku priprema namjeste nišanske sprave - nastavio je Marinović.

U narednih dan, dva trebalo bi konačno da se iskristališe spisak igrača "crveno-plavih" koji će biti na raspolaganju stručnom štabu u nastavku sezone.

- Do tada bi trebalo da vidimo da li će sva četvorica igrača koja su na probi: Damjan Marčeta, Miran Kraljević, Ajdin Redžić i Elvir Koljić potpisati ugovore, ali i da napravimo spisak mlađih igrača koji bi trebalo da odu na pozajmicu u druge klubove. Ono što je u ovom trenutku izvjesno je da će dvojica naših juniora Nikola Dujaković i Vladimir Tučić biti u nastavku sezone na raspolaganju stručnom štabu, ali će i dalje po potrebi igrati utakmice za juniorsku ekipu - istakao je Marinović.

Posljednju provjeru pred nastavak sezone Banjalučani će imati u petak u Krupi na Vrbasu, kada će igrati protiv prvoligaša Slobode iz Mrkonjić Grada.

- Ovaj susret bio je planiran za subotu, ali je tada kompletan stručni štab Borca na licenciranju u Sarajevu. Zato će ovaj susret biti odigran dan ranije - dodao je Marinović.

Sastav

Banjalučani su susret sa Tekstilcem počeli u sastavu: Avdukić, Kostić, Jevtić, Subić, Bečelić, Radinović, Redžić, P. Ilić, Jović, Predragović, Stokić. U nastavku susreta zaigrali su još: Ružić, Đajić, Runić, Marčeta, Žeravica, S. Dujaković, Macanović, Pilipović, Grujić.

 

Pripremne utakmice

Krupa - Borac     0:1

Zavrč - Borac      2:1

Novi Pazar - Borac     0:0 (prekid)

Ilirija - Borac  1:1

Đermot - Borac   1:1

Triglav - Borac 0:1

Tekstilac - Borac        1:0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana