Мариновића брине неефикасност

Дарко Пашагић
Мариновића брине неефикасност

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца у седмом контролном сусрету у склопу припрема за наставак сезоне поражени су у Крупи на Врбасу од прволигаша Текстилца са 0:1.

Гол одлуке постигнут је у 45. минуту када је појачање Дервенћана Мирза Хасановић, који је стигао из шамачког Борца, затресао мрежу немоћног Асмира Авдукића.

- Сусрет сам започео са екипом која би требало да буде стартна у мечу првог прољећног кола у коме 28. фебруара дочекујемо "фењераша" Младост из Велике Обарске. У тиму није било Милоша Жеравице и Владана Грујића, који ће тај сусрет пропустити због картона зарађених у првом дијелу сезоне - нагласио је шеф стручног штаба Бањалучана Винко Мариновић.

Његови изабраници били су знатно бољи ривал, четири пута је погођен оквир гола, али је ипак једна грешка Борчеве одбране пресудила у корист тренутно осмопласираног тима Прве лиге Српске.

- Створеним шансама могу да будем задовољан, јер смо их имали седам, осам. Од тога, наш најбољи стријелац Јоцо Стокић их је имао чак пет и три пута је погодио оквир гола. Међутим, реализација нам је у овом тренутку велики проблем, али се надам да ће стријелци успјети да у наставку припрема намјесте нишанске справе - наставио је Мариновић.

У наредних дан, два требало би коначно да се искристалише списак играча "црвено-плавих" који ће бити на располагању стручном штабу у наставку сезоне.

- До тада би требало да видимо да ли ће сва четворица играча која су на проби: Дамјан Марчета, Миран Краљевић, Ајдин Реџић и Елвир Кољић потписати уговоре, али и да направимо списак млађих играча који би требало да оду на позајмицу у друге клубове. Оно што је у овом тренутку извјесно је да ће двојица наших јуниора Никола Дујаковић и Владимир Тучић бити у наставку сезоне на располагању стручном штабу, али ће и даље по потреби играти утакмице за јуниорску екипу - истакао је Мариновић.

Посљедњу провјеру пред наставак сезоне Бањалучани ће имати у петак у Крупи на Врбасу, када ће играти против прволигаша Слободе из Мркоњић Града.

- Овај сусрет био је планиран за суботу, али је тада комплетан стручни штаб Борца на лиценцирању у Сарајеву. Зато ће овај сусрет бити одигран дан раније - додао је Мариновић.

Састав

Бањалучани су сусрет са Текстилцем почели у саставу: Авдукић, Костић, Јевтић, Субић, Бечелић, Радиновић, Реџић, П. Илић, Јовић, Предраговић, Стокић. У наставку сусрета заиграли су још: Ружић, Ђајић, Рунић, Марчета, Жеравица, С. Дујаковић, Мацановић, Пилиповић, Грујић.

 

Припремне утакмице

Крупа - Борац     0:1

Заврч - Борац      2:1

Нови Пазар - Борац     0:0 (прекид)

Илирија - Борац  1:1

Ђермот - Борац   1:1

Триглав - Борац 0:1

Текстилац - Борац        1:0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана