Мајдов освојио сребро за Србију

Горан Андрић
Мајдов освојио сребро за Србију

Нанђинг - Млади олимпијац Србије, џудиста из Источног Сарајева, Немања Мајдов освојио је сребрну медаљу у екипној конкуренцији на Олимпијским играма за младе у Кини. Ово је прва медаља за Србију на Олимпијади у Нанђингу.

Одлуком џудо комисије формиране су екипе, тако да су Немањину екипу чинили Анастасија Туркева (Русија), Лајана Колман (Бразил), Ивана Шуњевић (Црна Гора), Џу-Јџун Ванг (Кинески Тајпех), Дмитри Минкоу (Белорусија), Сеунгван Рџу (Јужна Кореја).

Када је било најпотребније Мајдов је још једном показао велики квалитет, таленат и жељу за успјехом, јер су његовим побједама стигли до финала. У првој борби ипоном је савладао прошлогодишњег првака свијета Канађанина Луиса Кребера-Ганонга, а потом је у полуфиналној борби био бољи од Аргентинца Густава Бразилеа и обезбиједио пласман у финале. Ова побједа добија још већи значај, јер се Немања бори у конкуренцији до 81 килограм, а представник Аргентине до 100 килограма.

Нажалост, његов тим је поражен у финалној борби, али највеће заслуге за освојено сребро припадају Мајдову.

- Осјећај је феноменалан, не могу да опишем како се осјећам. Имао сам одличан тим. Прије два дана био сам пети у појединачној конкуренцији. Медаља ми је измакла за секунду, али зато сам сада имао ту спортску срећу и хвала Богу, све је добро прошло. Хвала свима који су били уз мене, посебно мојој породици, другарима и тренерима из клуба и репрезентације. Ми смо један тим и побјеђујемо заједно - поручио је Мајдов.

Похвале

Млади осамнаестогодишњи џудиста из Источног Сарајева сваке године новим успјесима помјера границе. Из Олимпијског тима Србије само ријечи хвале за њега.

- Немања је невероватан. Толико је мотивисан и са толиком жељом улази у све борбе. Он је ово заслужио и морам рећи да сам задовољан. Нисмо имали среће да освојимо медаљу у појединачној конкуренцији, али зато смо успели сада. Немања је ово заслужио, а поготово импонује што је он водио главну реч и обезбедио финалну борбу. Изузетно сам поносан на њега - рекао је тренер џудиста Србије Недељко Ђукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана