Latinčić vodi Igokeu protiv Levskog

Milan Zubović
Latinčić vodi Igokeu protiv Levskog

Banjaluka - Pomoćni trener u stručnom štabu KK Igokea Milutin Latinčić trebalo bi da predvodi ekipu u meču desetog kola Jadranske lige protiv Levskog, jer je teško očekivati da uprava kluba do tada angažuje novog kormilara nakon raskida saradnje sa Vladom Jovanovićem.

Iako se špekuliše imenima Vlade Vukoičića, Željka Lukajića i Siniše Matića, predsjednik Igokee Boris Spasojević to demantuje.

- Ponuda ima i svaki dan nudi nam se neko, ali ne žurimo i teško da do nedjelje angažujemo nekog trenera. Latinčić će voditi ekipu protiv Levskog i ako bude dobro radio kao do sada, ne isključujem mogućnost da postane trajno rješenje. Na četiri susreta ove sezone u kojima je mijenjao Jovanovića ostvario je dvije pobjede i to protiv Krke i Partizana. Ipak, to je moj stav i tek treba da se konsultujem sa ostalim članovima Upravnog odbora - izjavio je Spasojević.

Latinčić je već nekoliko sezona pomoćni trener u stručnom štabu Igokee, a prvi put samostalno je predvodio ekipu od 16. novembra 2013. godine, kada je naslijedio Dragan Bajića do 19. januara 2014. godine, kada je imenovan Jovanović. Ove sezone mijenjao je Jovanovića na četiri susreta i ostvario jedina dva trijumfa ove sezone, dok bivši trener na pet utakmica nije osjetio radost trijumfa. U desetom kolu Igokea će ugostiti Levski, a susret se igra u nedjelju od 17 časova.

Pobjeda za Marka

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da pobjedu nad Cedevitom posvećuju tragično nastradalom navijaču Marku Ivkoviću. Zvezda je slavila u devetom kolu ABA lige protiv Zagrepčana rezultatom 88:87 i ostala jedina neporažena ekipa ove sezone u regionalnom takmičenju. Pobjedu Zvezdi šest sekundi prije kraja donio je Jaka Blažič sa linije slobodnih bacanja, a on je ujedno bio i najefikasniji kod pobjednika sa 20 poena. Markus Vilijams ubacio je 11 i imao 12 asistencija. Kod Cedevite Fran Pilepić postigao je 21 poen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana